AKTUELNO

Brazilski fudbaler Nejmar definitivno ostaje u Pari Sen Žermenu i ne ide u Barselonu.

Brazilcu aktualni ugovor ističe na leto sledeće godine, a prema informacijama francuskog L'Ekip novi ugovor trebao bi potpisati ovog vikenda. Nejmar je nedavno napunio 29 godina, a prema novom ugovoru biće igrač PSŽ-a do 2026. godine i zarađivati 30 miliona evura po sezoni.

To je nešto manje od dosadašnjih 35 miliona evra, koliko ga PSŽ trenutno plaća, ali mu novi ugovor golema primanja jamči još pet godina. Francuski list tvrdi da će u novom ugovoru biti i golemi bonus u slučaju da PSŽ u tom periodu osvoji Ligu šampiona.

Da bi mogao ostati na Parku prinčeva, Nejmar je potvrdio na prvoj press konferenciji u poslednje dve godine.

"Jako sam srećan ovde i osećam se bolje u PSŽ-u nego ranijih sezona. Prolazio sam kroz teške periode sa nekim ljudima, a ovaj klub je u međuvremenu narastao i mnogo toga se promenilo na bolje. Više nas poštuju, PSŽ je sad među četiri, pet najjačih klubova u Evropi", rekao je Nejmar.

Poslednja dva leta pričalo se o mogućem povratku u Barselonu iz koje je stigao 2017. za rekordna 222 miliona evra. Njegov odlazak iz PSŽ-a bio je gotova stvar, ali Brazilac je ipak ostao.

Ugledni francuski list dodaje da će PSŽ sad pokušati da dogovori novi ugovor i sa Kilijanom Mbapeom kojem aktualni ugovor takođe ističe sledećeg leta.