AKTUELNO

Ugovor Takume Asana u Partizanu je bio oročen na tri godine i da bi Japanac uopšte kročio u Humsku, crno-beli su leta 2019. godine morali da pristanu na mnoge kompromise. Upućeni kažu da je fudbaler bio zaštićen "kao beli medved", a neke od klauzula su podrazumevale ličnog kuvara, skupi automobil, stan...

Pride, plata japanskog fudbalera je bila ogromna za srpske prilike i u ovoj sezoni je dosegla, rastućom tendencijom po ugovoru, celih 50.000 evra mesečno, odnosno 600.000 evra godišnje, plus bonuse.

Foto: Tanjug/Darko Vojinović

Prema propisima, bilo je potrebno da Partizan ili kasni tri meseca sa isplatom mesečne prinadležnosti ili ne ispuni dogovor o nekom od bonusa da bi Asano posegao za radikalnim potezom i zatražio jednostrani raskid ugovora, koji crno-belima stavlja omču oko vrata.

Ukoliko se pokaže da je Japanac u pravu, odnosno ako na arbitraži dobije spor, koji iz Humske najavljuju, ne samo da će Partizan morati da mu isplati zaostale zarade, već će morati da isplati i sve zagarantovane zarade do kraja ugovora leta 2022. godine i pride će fudbaler dobiti "slobodne papire" u izboru nove sredine.

Na sve to, Partizan će dodatno biti oštećen u finansijskom smislu, jer od transfera najboljeg igrača i zagarantovane milionske zarade neće biti ništa, a i u takmičarskom  pošto je Japanac već napustio ekipu i očito neće biti na raspolaganju timu za završnicu sezone i finale Kupa Srbije.