AKTUELNO

Medicinski odbor imenovan da istraži smrt Dijega Maradone zaključio je da je medicinski tim fudbalske zvezde postupio "neadekvatno, manjkavo i nepromišljeno", navodi se u lekarskom izveštaju.

Maradona (60) je preminuo prošlog novembra od srčane insuficijencije u blizini Buenos Ajresa. Argentinski tužioci pokrenuli su istragu ubrzo nakon njegove smrti, uključujući nalog za pretres imovine njegovog ličnog lekara i istragu drugih koji su uključeni u njegovu negu.

Foto: Tanjug AP/Bikas Das

Maradona se dugi niz godina borio sa zavisnošću od alkohola i droga, a u novembru je operisao mozak. U martu se sastao lekarski odbor koji je imenovalo Ministarstvo pravde da bi analizirao navode da se članovi zdravstvenog tima Maradone nisu prema njemu odnosili primereno.

Akcija zdravstvenog tima zaduženog za lečenje DAM-a [Dijego Armando Maradona] bila je neadekvatna, manjkava i nepromišljena, navodi se u izveštaju lekarske komisije od 30. aprila, koji je Rojtersu pokazao izvor blizak istrazi.

U izveštaju se navodi da se Maradona ozbiljno razboleo oko 12 sati pre smrti oko podneva 25. novembra.

Pokazao je nedvosmislene znakove produženog mučnog perioda, pa zaključujemo da pacijent nije pravilno nadgledan od 00:30, 25.11.2020, navodi se u izveštaju.