AKTUELNO

Trener fudbalera Real Madrida Zinedin Zidan rekao je danas da nema potrebu da javno brani predsednika kluba Florentina Peresa zbog formiranja Superlige, uz ocenu da predsednik zna njegov stav o toj temi.

"Predsednik zna šta mi je u srcu i šta mislim o tome, a mi smo ovde da se spremamo za sutrašnju utakmicu", rekao je Zidan, a preneo Skaj sport.

Fudbaleri Reala sutra od 21 sat dočekuju ekipu Čelsija, u prvom meču polufinala Lige šampiona.

Real je uz Barselonu ostao jedini klub, koji još uvek nije napustio novoformiranu Superligu Evrope, a Peres je ujedno i prvi čovek tog takmičenja.

"Nije da nismo zainteresovani za ostale stvari, samo nije trenutak da razgovaramo o tome. Igraćemo polufinale Lige šampiona i to je sve o čemu želimo da razmišljamo", dodao je Zidan.

Vest o Superligi saopštena je u nedelju, 18. aprila, da bi već dva dana kasnije klubovi osnivači počeli da je napuštaju, a medju prvim engleskim klubovima.

Prethodnih dana Peres je saopštio da bi projekat Superlige mogao da se "oživi".

"Mi na to ne utičemo, biće puno razgovora, i ja samo iznosim svoje mišljenje. Želim da vidim Real Madrid u sledećoj Ligi šampiona i to je to", rekao je Zidan.

Vezni igrač Reala, Eden Azar oporavio se od povrede butine i nakon šest nedelja pauze biće spreman za sutrašnji meč.

"U prošlom meču prvenstva je igrao 20 minuta i osećao se prilično dobro", rekao je Zidan.

Real je u prošlom meču španske lige odigrao 0:0 sa ekipom Betisa, pa se i dalje nalazi na drugom mestu Primere sa dva boda manje od Atletika.

Čelsi je za vikend na gostovanju savladao Vest Hem sa 1:0, u direktnom duelu za mesto koje vodi u Ligu šampiona, pa se sada nalazi na četvrtom mestu Premijer lige sa 58 bodova, tri više od petog Vest Hema, i četiri više od šestog Liverpula.

Meč izmedju Reala i Čelsija igra se sutra na stadionu "Alfredo di Stefano", od 21.00.

#Liga šampiona

#Zinedin Zidan