AKTUELNO

Aleksandar Stanojević, trener fudbalera Partizana, pred meč sa Spartakom u nedelju (19.30), uputio je poruku rukovodstvu kluba i navijačima. Trofejni trener traži podršku crno-belih kako bi u narednom periodu dobio mir i sklopio sve kockice da naredne sezone napadne titulu.

Ključna utakmica sa Stanojevića i Partizan je 25. maj i finale Kupa Srbije protiv Crvene zvezde.

Ja sam neko ko se svakodnevno dokazuje, ko voli da preuzme odgovornost i za mog imena uvek može da stoji znak pitanja. Meni je najvažnije da li mi igrači veruju ili ne veruju, da li mi uprava veruje ili ne veruje, da li navijači veruju ili ne. Ako tu postoji jedan zarez kod bilo koga od ova tri faktora, možemo da pričamo na tu temu - rekao je Aleksandar Stanojević i nastavio:

Foto: Printscreen YouTube/FK Partizan Beograd

Što se tiče pritiska, njega nema. Iz razloga što ja uvek namećem veći pritisak od težine utakmice i protivnika, jer sam svestan šta znači voditi Partizan. Moje konferencije uvek idu posle utakmice, tako da ćemo i na kraju svoditi račune. Dve stvari su veoma bitne za trenera. To su rezultat i osećaj da li se stvari razvijaju u dobrom pravcu.

U slučaju da osvoji Kup, Stanojević će se izjednačiti sa Slavišom Jokanovićem i legendarnim Ilješom Špicom, kao osvajač četiri trofeja:

Da sam na pragu 40. trofeja mogli bismo da pričamo o istoriji. Čast mi je da negde stoji moje ime, ali daleko sam ja od istorije Partizana - poručio je trener crno-belih.