AKTUELNO

Na stadionu "Rajko Mitić" očekuje se velika podrška za, možda odlučujući, meč sa Velsom.

Klupske obaveze za fudbalere su završene, a pre početka priprema za predstojeću sezonu očekuju nas kvalifikacioni mečevi za Svetsko prvenstvo koje će se održati u Rusiji naredne godine.

Fudbalska reprezentacija Srbije u nedelju od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" igra svoj meč kvalifikacija. Protivnik je, uvek neugodni, Vels.

Iako gosti dolaze oslabljeni, nikako se ne treba opustiti i već unapred upisati tri boda.

Fudbalski reprezentativac i član Viljareala Antonio Rukavina rekao je za portal Pink.rs da nas očekuje zanimljiva utakmica i da će naši momci "poginuti na terenu.

Foto: Pink.rs

- Mi se koncentrišemo za ovu utakmicu. Ona je kao finale. Mi to gledamo kao korak bliže ili dalje od Rusije. Eventualnom pobedom bi sebe približili Svetskom prvenstvu, a s druge strane Vels bi možda izbacili iz trke - iskren je Rukavina.

Reprezentacija Velsa u Beograd dolazi oslabljena. Najbolji igrač Geret Bejl zbog suspenzije propustiće možda odlučujući meč kvalifikacija za njegovu selekciju.

- Uticaće to na njih, ali oni mentalitet neće promeniti. Biće odlična utakmica. Dolaze ovde da izvuku najbolji rezultat. Mi ćemo igrati napadački kao i do sada. Počinjemo da verujemo da možemo da odemo u Rusiju, ne kažem da nismo verovali, ali smo bili poučeni prethodnim rezultatima - dodao je prvotimac Viljareala.

Bejl je prethodne subote igrao u finalu Lige šampiona, gde je sa Real Madridom savladao Juventus i popeo se na krov Evrope. Ipak, naš reprezentativac se nikada ne bi menjao sa njim.

Foto: Pink.rs

- Nikada se ne bih menjao sa njim. Finale Lige šampiona je sigurno najveće takmičenje u klupskom fudbalu, ali je igranje za reprezentaciu više i od Lige šampiona. Svi znamo da mi igramo za reprezentaciju iz ljubavi. Mislim da je reprezentacija svetinja - zaključio je Rukavina.

Pozivamo sve navijače da napune stadion "Rajko Mitić" i pruže našoj reprezentaciji podršku da savladaju Velšane i načine korak bliže Rusiji.

Nemanja Petričević

#Antonio Rukavina

#Fudbalski Savez Srbije | FSS

#Rusija

'