AKTUELNO

Zajednica fudbalskih klubova Super i Prve lige Srbije pružila je danas podršku u borbi protiv novoformirane Superlige Evrope.

"Povodom odluke grupe bogatih evropskih klubova da formiraju zatvoreno takmičenje pod nazivom Superliga Evrope, bez nadzora UEFA ili FIFA, Zajednica u potpunosti podržava stav UEFA, Fudbalskog saveza Srbije i udruženja evropskih liga. Projekti koji se zasnivaju isključivo na materijalnom interesu nemaju za cilj unapredjenje fudbalske igre, oko koje smo svi okupljeni, već uništavanje svega što predstavlja suštinu sporta", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je "više nego ikad" potrebna solidarnost i uspostavljanje takmičarskog balansa medju klubovima, koji će smanjiti "ionako već veliku razliku" izmedju "malih i velikih" ili "bogatih i siromašnih", dok se "ovakvim postupcima taj jaz još više produbljuje".

"Institucionalno zalaganje i rešavanje problema uz poštovanje svih fer-plej i sportskih principa odavno je utemeljeno u vrednostima funkcionisanja fudbalskih organizacija i kao takvo jedino ispravno mora i ostati. Fudbalska igra ne trpi podele i zadatak svih nas je da takve principe očuvamo i radimo na uspostavljanju što većeg balansa u svim takmičenjima, kao što to čine svi članovi naše fudbalske porodice. Ostvareni sportski rezultat, kao jedino merilo uspeha, ne sme biti zamenjen novcem. Želje pojedinaca da bogate učine još bogatijim ne mogu zameniti solidarnost i zajedništvo među članovima najveće sportske porodice na svetu", piše u saopštenju Zajednice.

#FSS

#Podrška

#Superliga Srbije

#UEFA

#Zajednica