AKTUELNO

Dobro je poznato ko su 12 klubova osnivača Superlige Evrope koja je potresla fudbalsko tlo na "starom kontinentu", a zna se i koja su to tri koja su stajala u redu da se priključe takmičenju...

Prema navodima najboljih evropskih novinara to su Bajern, Lajpcig i Porto, međutim sada je stigao demanti direktno iz Portugala pošto "zmajevi" i ne pomišljaju da se odmetnu od UEFA, možda baš posle navoda da će biti kazni.

Dvostruki šampion Evrope, poslednji put 2004. godine, oglasio se i rekao da "nije dobio nikakvu pozivnicu" da učestvuje u Superligi Evrope i da ih to ne zanima.

"Nije bilo kontakata, ali i ne obraćammo pažnju na to iz više razloga. Prvi je - Evropska unija ne dozvoljava zatvorena prvenstva kao u NBA, a mi ne možemo da učestvujemo u nečemu što se protivi pravilima EU i UEFA. Nisam zabrinut, sumnjam da će to zaživeti. Mi smo u Ligi šampiona i bićemo još godinama", poručio je prvi čovek portugalskog velikana Pinto da Košta.

I Nemci su odjavili novo takmičenje. Bajern iz Minhena i Borusija Dortmund, dva nemačka fudbalska kluba koja su u upravnom odboru Evropske asocijacije klubova (ECA), jasno su se izjasnila protiv osnivanja Superlige, rekao je izvršni direktor Dortmunda Hans-Joahim Vacke.

"Bajern Minhen i Borusija Dortmund izneli su 100 odsto identična gledišta u svim diskusijama", rekao je Vacke, objavljeno je na sajtu kluba.

ECA je u nedelju uveče potvrdila da se snažno protivi modelu zatvorene Superlige.

"Članovi odbora ECA okupili su se u nedelju uveče na virtuelnij konferenciji i potvrdili da odluka Odbora od prošlog petka i dalje važi. Ta odluka podrazumeva da klubovi žele da nastave sa sprovođenjem planirane reforme Lige šampiona. Članovi Odbora ECA jasan stav odbijajući planove za uspostavljanje Superlige", naveo je Vacke.

Fabricio Romano tvrdi da izvori iz ekipe bliske timu iz Lajpciga navode da Lajpcig nema nameru da ulazi u Superligu Evrope.

#osnivanje

#superliga

#udarac