AKTUELNO

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević, obratio se javnosti povodom predstojećeg 164. večitog derbija sa Crvenom zvezdom.

Tim iz Humske gostuje Crvenoj zvezdi u sredu u 18 časova, a oba tima ulaze u meč sa velikim nizom pobeda.

Stanojević ima iza sebe dobru trenersku tradiciju, pa se nada nastavku dobrih rezultata protiv najvećeg rivala.

Zvezda ima 83 boda, Partizan 74 iz 29 kola.

“Nama derbi znači, da se probamo da budemo konkurentni za titulu, svi smo spremni, imamo dobar niz i ponosan sam na igrače. Kad vratim film, koliko smo radili, trudili se, mogu biti ponosan”, naveo je Stanojević.

Saglasan je i Vladimir Stojković, golman Partizana.

“Složio bih se, takmičarska utakmica, dosta smo mečeva dobili, nema šta da izgubimo, igramo sa jednom od najboljih ekipa u našoj ligi”, naveo je Stojković.

Otkrio je Stanojević i dileme.

“Imamo tri dileme, u dobrom smo ritmu, teško je napraviti startnih 11, svi su doprineli ovom periodu, imamo tri dileme. Vezane su za dosta pozicija, znate koga imamo u sastavu, možda ne znate sastav, ali dileme znate svi”, ne želeći da iznosi poziciono ko je u pitanju.

Ostaje žal što nema navijača.

“Derbi je poseban, posebno se spremamo, kako gledamo statistiku, bilo je izjednačenih derbija, bilo je oko 6-7 nerešenih… Ako igrate bez navijača, nebitno je gde se igra. Volim na JNA da čujem pesme koje nam prijaju, ali to je jedina razlika. Svako vreme nosi nešto novo, svaki meč je priča za sebe”, naveo je Stanojević.

On ide na pobedu i ne želi da se zaustavi tu, jer to vidi kao osnovu za napad na titulu. Ocenio je i najveće opasnosti rivala.

“Što se tiče igrača, oni dosta udaraca imaju po meču, dosto golova postižu, tu su Katai i Ivanić, izuzetno su opasni pred golom, dobro sarađuju, sa Rodićem levo. Što se tiče utakmice, ova će rešiti da li smo u igri za titulu ili nismo. Uvek govorim, mnogo smo veliki klub i ne znači pobeda u derbiju ako ne uzmemo titulu. Mi smo Partizan, imamo najviše ciljeve, nisam zadovoljan pobedom u derbiju ako ne uzmemo titulu. Samo pobeda nas drži i eto, nadam se. Ako izgubimo, definitivno nemamo šanse za titulu”, rekao je Stanojević.

#Aleksandar Stanojević

#FK Partizan