AKTUELNO

Zvezda ima veći fond igrača, ali najveća snaga Partizana leži u stručnosti i posvećenosti Aleksandra Stanojevića.

Aktuelni šef struke Teleoptika i nekadašnji Stanojevićev bliski saradnik u klubu iz Humske Albert Nađ veruje da bi strategija šefa struke crno-belih (sreda, 18.00) mogla da donese prevagu u 164. večitom derbiju.

Dolaskom Saleta na klupu Partizana se mnogo toga promenilo. Takmičarski igramo mnogo bolje i to je upravo ono što sam znajući njega i očekivao. Ne sumnjam da će taktički odlično pripremiti ekipu za derbi. Po mom mišljenju, deca Partizana su uvek znala da se dobro pripreme za velike utakmice, zato sam miran i siguran da će Stanojević to i sada učiniti - smatra Nađ.

Poslednjih nekoliko derbija je donelo čvrstu i disciplinovanu igru na obe strane.

Očekujem i sada tvrdu, takmičarsku utakmicu. Zvezda nema opterećenje moranja zbog velike prednosti koju ima na tabeli, dok Partizan sigurno razmišlja o tome da bi prilaskom na šest bodova zaostatka mogao da vreba kikseve rivala u nastavku prvenstva. Kako god da bude, rezultat u derbiju je uvek važan, bez obzira na to da li se igra za titulu ili je stvar prestiža. Titula se ipak gubi i osvaja u manjim utakmicama.

Foto: Pink.rs

"Presudu" će, po Nađovim rečima, ispisati "sitnice".

Kao i uvek, mnogo toga će zavisiti od nekih detalja. Volim klub u kojem sam odrastao, u kojem sam ostvario najveće uspehe i koji mi je sve dao u životu. Voleo bih više od svega da se sutra uveče nešto pre 20 časova radujem pobedi nad najvećim rivalom. Kada su u pitanju pojedinci, izdvojio bih Holendera, mnogo mi se sviđaju njegove kretnje, otvaranja, uopšte uticaj na igru Partizana. Uz to i defanzivno mnogo doprinosi ekipi.

Ne štedi nekadašnji kapiten i sportski direktor Partizana hvale ni na račun komšija.

Deki Stanković i ja smo počeli u istom klubu, kasnije bili i saigrači u reprezentaciji. Radi odličan posao i trenutno ima veći fond igrača u odnosu na Partizan. Kod Zvezde se praktično i ne oseti kada neko od startera izađe, pošto često izmene donesu više. Zvezda zaslužuje sve čestitke za igre u Evropi, po mom mišljenju su ispali od slabije ekipe u tom trenutku, nadigrali su Milan na "San Siru" - zaključio je Nađ.

"KOPERFILD" U TELEOPTIKU

TELEOPTIK, na čijoj klupi sedi Nađ, 12 kola pre kraja sezone u Srpskoj ligi grupa Beograd ima devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Brodarac.

Ono što smo mi postigli ne bi ni Koperfild. Ušli smo u sezonu sa malim fondom igrača, sa samo jednim iz prethodne sezone. Cilj nam je bio da opstanemo u ligi, a sada smo vrlo blizu prvog mesta. Deca zaslužuje sve pohvale kao i kompletan stručni štab - napominje Nađ.