AKTUELNO

Aleksandar Mitrović je tako maestralno obeležio početak novog ciklusa kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, da je prosto naterao trenera Fulama naterao trenera Skota Parkera da ga konačno uvrsti u startnu postavu na jednom premijerligaškom meču, a on je to odmah i iskoristio.

Zaigrao je "Mitar" od prvog minuta protiv Aston Vile, favorita jer je doputovala na ovo gostovanje kao 11. na tabeli Premijer lige, a Fulam bio 18, prvi ispod crte koja deli timove koji ostaju od onih koji ispadaju iz elitnog engleskog takmičenja. I, ne samo da je zaigrao, nego je postigao gol.

Igrao se 61. minut kada je naš reprezentativac pažljivo pratio šta radi suparnička odbrana, iskoristio njen kiks, a onda matirao Emilijana Martineza.

Inače, ovo je Mitroviću prvi meč u startnoj postavi kluba još od 3. februara, a u 2021. godini Parker ga je, do ovog susreta, samo dvaput u prvenstvu koristio kao startera.

Meč je i dalje u toku, Fulam vodi sa pomenutih 1:0 i tim rezultatom "beži" iz zone ispadanja.

Podsetimo, Aleksandar Mitrović je prošle sedmice, u prve tri utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo postigao pet golova, prestigao Stjepana Bobeka i postao apsolutni rokorder po broju pogodaka u reprezentativnom dresu - 41.

#Aleksandar Mitrović