AKTUELNO

Uvertira za "večiti" derbi, zakazan za sredu, donosi mečeve Napretka i Zvezde u Kruševcu i Partizana i Metalca u Humskoj.

Teži zadatak da derbi dočeka u dobrom raspoloženju imaju crveno-beli u Kruševcu, gde će trener Dejan Stanković prvi put da bude sa Zvezdom.

Foto: Beta/Branislav Božić

Zvezda je pobedila u poslednjih sedam mečeva Napredak, ali Kruševljani pamte oktobar 2017. godine kada su prekinuli veliki niz Vladana Milojevića.

"Ne razmišljam o Partizanu u ovom trenutku. Tako klasifikujemo stvari od početka, imamo prvenstvo i Kup, imali smo evropske utakmice. Nije nijedna utakmica velika ili mala. Igraćemo tvrd meč, ali namestili smo glavu za svaki sledeći duel, a i za ovu utakmicu koja nam donosi tri boda i mir", rekao je Dejan Stanković.

Foto: Beta/Branislav Božić

Dva sata i pet minuta kasnije u Humskoj Partizan čeka Metalac. Crno-beli su, kao i Zvezda, u seriji pobeda i u istom ritmu žele da nastave.

Pred ekipom iz Gornjeg Milanovca je pretežak zadatak jer nikada u Humskoj nije izbegao poraz. Trener Partizana Aleksandar Stanojević najavio je najjači sastav.

Foto: Printscreen YouTube/FK Partizan Beograd

"Imamo četiri dana do utakmice sa Zvezdom i nema potrebe da odmaramo igrače. Ipak dva fudbalera se još nisu vratila sa reprezentativnih obaveza, a pojedinci su umorni te ćemo sutra izaći na teren sa najsvežijom postavom. Zanima me samo subotnji duel jer šta ću na derbiju ako ne pobedim Metalac? Rekao sam članovima stručnog štaba da neću ići na derbi ako ne pobedimo", rekao je Aleksandar Stanojević.

Istog dana u Superligi igraju Inđija – Rad, Javor – Bačka i Radnik – Zlatibor.