AKTUELNO

Najbolji fudbaler sveta u izboru FIFA Robert Levandovski povredio se na utakmici Poljske i Andore u kvalifikacijama za Mundijal.

Iako su Poljaci uveravali navijače i rukovodstvo Bajerna da je reč o manjoj povredi zbog koje će Leva odsustvovati samo sa utakmice protiv Engleske, rezultati pregleda u Minhenu kažu da ga čeka pauza od četiri nedelje!

Bajern u tom periodu očekuju derbi Bundeslige protiv LAjpciga, kao i dvomeč Lige šampiona protiv Pari sen Žermena, dakle tri utakmice koje odlučuju o dva najvažnija trofeja koja bavarski klub brani ove sezone.

Ostaje da se vidi kako će Hansi Flik rešiti odsustvo glavne udarne igle. Jedna od opcija je Čupo-Moting koji je nekoliko puta ove sezone uspešno menjao Levandovskog, ali pitanje je koliko može da zadrži konzistenciju u igri tokom mesec dana jer je uglavnom igrač sa klupe.

Druga opcija je da na "devetku" Flik prekomanduje nekog sa krila ili polutku, a glavni kandidati su Serž Gnabri i Tomas Miler.

Ko god da zauzme njegovo mesto u timu teško da će nadomestiti njegovu efikasnost pred golom, a samom Levandovskom ostaje nada da će se oporaviti na vreme da stigne da obori rekord Gerda Milera po broju golova u sezoni (40). Poljak ih za sada ima 35...

#Bajern

#Robert Levandovski