AKTUELNO

Fudbalska reprezentacija Srbije je ostvarila drugu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, protiv Azerbejdžana je bilo 2:1.

Dragan Stojković Piksi nakon meča nije prikrivao zadovoljstvo, a ni emocije kada je govorio o svojim izabranicima.

Pohvalio je rad momaka sa kojima sarađuje tek desetak dana, kako je sam Piksi rekao, i poručio da će dati maksimum da se domogne Svetskog prvenstva 2022 sa njima.

Foto: Beta/FSS

Najvažnije da smo osvojili veoma važna tri boda. U prvom poluvremenu smo dominirali, ali su stvari otišle u drugom toku u nastavku. Igračima čestitam na karakteru i tome što nismo izgubili nadu u preokret i tri boda. Prelepo veče u Bakuu i apsolutno smo zaslužili pobedu jer smo dokazali da smo bolja ekipa od Azerbejdžana prema svim parametrima - rekao je Piksi.

Selektor nacionalnog tima je potom govorio o karakteru reprezentativaca koji nisu poklekli ni nakon primljenog gola.

U svakoj utakmici moramo da igramo ovako i da se ne predajemo. Reč predaja nama ne postoji i ne želimo da je koristimo. Svaka utakmica je teška sama po sebi, ali uz fantastičnu borbenost i verovanje u dobar rezultat smo pronašli put kojim moramo ići. Velika je satisfakcija s obzirom da igrači dolaze iz teških prvenstava, umorni. Imati ovako kratko vreme u radu sa njima, možemo da budemo zadovoljni rezultatom - kaže Piksi.

Foto: Beta/FSS

Piksijeve izmene su urodile plodom u finišu.

Izmene su doprinele da se ponovo uspostavi igra i drugi gol je bio kruna. Mitrović i dva gola, ponovo fantastičan skor za njega - kazao je Piksi.