AKTUELNO

Fudbaleri Srbije mečom u Bakuu protiv Azerbejdžana završavaju martovsku akciju u kvalifikacijama za Mundijal.

Posle pobede nad Republikom Irskom (3:2) i remija sa Portugalom (2:2), oba puta u Beogradu, "Orlovi" imaju šansu da na lep način zaokružen prvu etapu ka Kataru.

Foto: Beta/FSS

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija sada prvi put gostuju, apsolutni su favoriti, ali nikako ne smeju da potcene verovatno najslabiju selekciju iz A kvalifikacione grupe.

TOK MEČA:

Foto: Beta/FSS

19:53 - KRAJ! POBEDA SRBIJE U BAKUU 2:1! Uz dosta muke, ali upisana su tri boda zahvaljujući dvostrukom strelcu – Aleksandru Mitroviću.

19:47 - Pet minuta do kraja! Toliko je sudija iz Izraela produžio utakmicu.

19:38 - 81' Gooooooooooool! Aleksandar Mitrović!!! Kakvu je raketu poslao Mitrogol u mrežu Azera posle pasa Sergeja Milinković-Savića. Odskakala je lopta, uhvatio je levicu i poslao fantastičan udarac u gol domaćina, drugi put. Srbija vodi 2:1 devet minuta pre kraja!

Foto: Beta/FSS

19:34 - 76' Konfuzna odbrana Srbije! Nesporazum Gudelja i Pavlovića, prvi je vratio lošu loptu i umalo da Azeri to iskoriste.Na kraju je Gudelj faulom prekinuo opasnu kontru i preokret...Nova glupost "osigurača" Srbije.

19:32 - 74' Mitrović promašio zicer! Au, velika šansa za strelca jedinog gola "Orlova".Tadić je idealno uposlio Mitrovića, spojio ga sa golom Azera, ali je naš centarfor propustio zicer.Magomedalijev je odbranio.

Foto: Beta/FSS

19:29 - 70' Šteta, šteta! Srbija je izvela dobar napad, Radonjić je dobio loptu na desnoj strani, imao mnogo prostora da se namesti i uposli usamljenog Mitrovića pred praznim golom...Ipak, slab je pas dao i golman Magomedalijev je uhvatio loptu.Morao je bolje Nemanja Radonjić.

19:24 - Ima li Srbija snage za novo vođstvo? Mora da se izdigne iznad novog kiksa i olako primljenog gola.Selektor Stojković je odmah reagovao sa dvostrukom izmenom, a "Orlovi" preneli težište na polovinu rivala.

19:21 - 64' Živković i Grujić na terenuIzašli su tragičar Kostić i Maksimović.

19:18 - 60' 1:1! Posle velike greške Filipa Kostića! Bespotrebno je oborio jednog protivničkog igrača i poklonio penal Azerima.Emin Mahmudov je bio siguran.1:1, neverovatno!

Foto: Beta/FSS

19:16 - 59' Penal! Filip Kostić je nespretno reagovao, naslonio se na Emina Mahmudova i domaćin ima veliku priliku da izjednači.

19:15 - 57' Srbija mogla do 0:2! Tadić je iskreirao akciju, Mitrović je dobio loptu, ali se spetljao u dobroj situaciji.Ispred sebe je imao jednog igrača, ali nije uspeo da ga prođe.

19:12 - 55' Još jedan pokušaj Mitrovića!Šutirao je van kaznenog prostora, ali opet preko gola.Napadač Fulama je peti put pokušao na današnjem meču.

19:06 - 49' Azeri u velikoj šansi! Publka je kontra, Nurijev se zaleteo, a Stefan Mitrović mu uklizao u poslednjem trenutku i sprečio da ugrozi Rajkovića.Azerbejdžan je dobio samo korner.

Foto: Beta/FSS

19:05 - 47' I ponovo Mitrović! Nastavlja da "maltretira" čuvare.Opet je bio najviši u skoku, ali je šutirao pored gola.Već u narednoj akciji mu je Tadić spremio, ali je slabo šutirao iz odlične pozicije.

19:02 - Krenulo je drugo poluvreme!

18:46 - Kraj prvog dela! Srbja na odmor ide sa vođstvom 1:0! Bili smo bolji rival od domaćina, ali je bilo nekih "rupa" u igri Srbije.Pre svega kada su Azeri zapretili opasno dva puta, jednom posle prekida, a drugi put kada su lančano pogrešili Spajić i Pavlović.Srećom, Rajković je odbranio zicer i ostavio vođstvo "Orlovima", koje je doneo Mitrović 40. golom u državnom timu.Imao je Mitrović još nekoliko šansi, ali nije bio precizan kao u 16. minutu.

18:38 - 38' Mitrović opet u centru pažnje! Već treći put je šutirao ka golu Azera.Sada sa ivice kaznenog prostora, iako je mogao da asistira.Zato se Tadić naljutio na njega.

Foto: Beta/FSS

18:37 - 37' Mitrović glavom – pored gola! Probio je po strani Radonjić, centrirao, a Mitrović glavom poslao loptu pored gola.Jeste bilo na pet, šest metara, ali je napadač Fulama bio van balansa.

18:35 - 35' Tadić blizu! Preko gola je šutirao iz "drop kika". Lucidno, ali zamalo precizno.

18:30 - 30' Rajković sprečio 1:1! Nesvakidašnji kiks odbrane Srbije. Spajić je loše izveo aut, Pavlović loše ispucao, a Gorbani imao veliku priliku. Međutim, Rajković je sjajno odbranio u situaciji jedan na jedan.

Foto: Beta/FSS

18:25 - 25' Srbija ne staje! I pored vođstva ima inicijativu i nekoliko kornera. Posle jednog Tadić je ubacio loptu, Pavlović je pokušao iz okreta, ali pravo u golmana.

18:22 - 22' Lakše se diše! Ovo je Srbiji trebalo – brz gol koji bi "umirio" Azerbejdžance."Orlovi" čuvaju loptu, imaju prednost i čekaju da se domaćin više "otvori".

18:16 - 16' Goooooool! Mitrović! Njegov 40. gol za Srbiju! Mitrović je dobio loptu od Dušana Tadića, odlično se oslobodio protivnika i dijagonalom pogodio mrežu Azera. Vodimo u Bakuu!

Foto: Beta/FSS

18:13 - 13' Radonjić preti! Dobio je loptu po desnoj strani, pokušao da prođe, ali su ga zaustavila dvojica rivala u kaznenom prostoru.Već se vidi da Srbiji neće biti lako, ako je bilo ko očekivao tako nešto.

18:11 - 11' Azeri mogli do vođstva! Uh, imali smo sreće.Izveli su Azeri prekid, Gorbani je glavom tukao usamljen iiz peterca, ali preko gola. Bilo je jasno opasno.

18:07 - 7' Evo prve šanse za Srbiju! Skočio je Milinković-Savić posle kornera, pokušao glavom, ali je jedan defanzivac Azera sprečio čist gol.

18:05 - 5' Spor početak! Dosta oprezan uvod. Igra se uglavnom na sredini, iako je imala Srbija jedan solidan napad, ali se Radonjić spetljao.

18:00 - Meč je počeo!