AKTUELNO

Obratili su se Portugalci za pomoć UEFA, a mogla bi da ih stigne kazna FIFA, odnosno Kristijana Ronalda zbog nesportskog ponašana na utakmici sa Srbijom (2:2).

Zbog nepriznatog gola Kristijana Ronalda u trećem minutu nadoknade meča sa Srbijom, aktuelni prvak Starog kontinenta tražio je od UEFA da u nastavak mundijalskih kvalifikacija omogući upotrebu VAR tehnologije.

Međutim, ako se budu poštovala pravila prva zvezda reprezentacije mogla bi da "popije" kaznu.

Španski mediji preneli su informaciju da kako postoji šansa da se Ronaldo nađe na udaru Disciplinskog pravilnika FIFA, zbog ponašanja u završnici susreta na stadionu „Rajko Mitić“. Nezadovoljan što sudija Dani Makeli nije video da je lopta prešla gol liniju pre intervencije Stefana Mitrovića, as Juventusa je jurio po terenu pomoćnog arbitra Marija Diksa. U besu je bacio kapitensku traku, a onda sramno napustio teren pre nego što je utakmica zvanično bila gotova.

Zbog toga madridski As Španci najavljuju da bi FIFA mogla da kazni Ronalda zbog kršenja pravila fer-pleja, pošto svaka osoba koja diskredituje fudbal ili FIFA potpada pod eventualne sankcije.

Mada, s obzirom na to da se radi o Ronaldu i prvaku Evrope Portugalu teško je očekivati da će ga FIFA kazniti. Mada, Španci ipak dodaju dodaju da bi pre trebalo kazniti sudiju Makelija, što nije priznao gol, nego Ronalda što se bunio.

#Cristiano Ronaldo

#FIFA