AKTUELNO

Fudbalska reprezentacija Srbije igra drugu utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, rival je Portugal.

Šampion Evrope i osvajač prvog izdanja Lige nacija je u Beograd stigao predvođen Kristijanom Ronaldom i imaće ulogu favorita.

"Orlovi" su od osamostaljenja nekoliko puta pokazali kako i te kako mogu da pariraju Portugalcima, što se očekuje i od večerašnjeg susreta.

U prvom kolu je naša reprezentacija posle jedne uzbudljive utakmice došla do važne pobede od 3:2 nad timom Republike Irske, ipak viđene su određene slabosti u igri naših momaka.

Na drugoj strani Portugalci takođe nisu pružili svoju najblistaviju partiju, pre svega nedostajalo im je efikasnosti protiv Azerbejdažana, koji su savladali sa samo 1:0, uprkos tome što su imali skoro 30 šuteva ka njihovom golu.

Ovo će biti treći put za dve godine da se ove dve selekcije susreću u nekom vidu kvalifikacija, a nešto više uspeha imaju Portugalci. U prvom meču, koji je odigran marta 2019. godine u Lisabonu rezultat je bio 1:1, naši momci su poveli sa bele tačke, ali je Danilo razornim udarcem doneo bod domaćinu.

Drugi meč je došao u veoma teškom trenutku po našu reprezentaciju, pošto nešto pre toga dogodila smena selektora pa je baš taj meč bio debi Ljubiše Tumbakovića.

“Orlovi” su doživeli ubedljiv poraz od 2:4 na Stadionu “Rajko Mitić, tako da su tada i zvanično bili završene kvalifikacije za naš tim.

Sada nas očekuje potpuno drugačija utakmica, Portugalci su nešto oslabljeni neigranjem standardnih Ruija Patrisija i Pepea, a upitan je nastup Mutinja. Svakako gosti su i dalje favoriti u ovom susretu, ipak postoje realne šanse da naša ekipa ugrozi gol Entonija Lopeza, koji menja Patrisija.

Selektor Stojković je u meču sa Irskom izveo kombinovani sastav, čime je iznenadio većinu ljudi koji su projektovali ekipu za taj meč. Ovoga puta se očekuje da Srbija izađe u najjačem mogućem sastavu.

SASTAVI:

Srbija: Dmitrović, Milenković, Mitrović, Pavlović, Lazović, Kostić, Gudelj, Milinković-Savić, Tadić, Vlahović, Mitrović.

Portugal: Lopez, Kanselo, Dijas, Fonte, Sedrik, , Oliveira, Fernandeš, Danilo, Silva, Žota, Ronaldo.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME: Srbija - Portugal 2-2

92 . minut - Milenković dobio crveni karton

90 . minut - Igraće se još tri minuta

84. MINUT - Dobro stoje "orlovi" na terenu, ne dozvoljavaju rivalu da zapreti i izabranici Dragana Stojkovića čekaju svoju šansu da pokušaju i treću put da savladaju Lopesa.

Foto: Tanjug AP/Darko Vojinović

76. MINUT - Novi pokušaj Ronalda i opet loše. Nije na svom nivou najbolji igrač Portugala.

75. MINUT - Sjajna igra Srbije u drugom poluvremenu. "Orlovi" pokušavaju da dođu do sva tri boda!

65. MINUT - Odlično igra Nemanja Radonjić. Kroz noge je gurnuo loptu jednom igraču Portugala. Šutirao je odlično, ali je dobro bio postavljen Lopes.

63. MINUT - Šteta! Molgo je lako da bude 3:2. Prošao je Mitrović i krajnjim naporom ga je zaustavio Fonte. Na kraju je Maksimović u nastavku akcije zamalo ostao kratak.

60. MINUT - Fantastična akcija Srbije i gol Kostića!

55. MINUT - Kakve dve šanse za Srbiju. Najpre je Tadić sjajno tukao volej udarcem sa nekih 17 metara. Lopes je krajnjim naporom izbio loptu u korner, da bi potom nakon udarca iz ugla Milinković-Savić tukao glavom, ali je lopta otišla tik pored stative.

Foto: Tanjug AP/Darko Vojinović

51. MINUT - Pokušava Portugal opet da ozbiljnije zapreti Dmitroviću. Izveo je naš rival dva vezana kornera, no opasnosti nije bilo.

46. MINUT - Mitrović postiže gol! Odlično je centrirao Nemanja Radonjić koji je ušao u drugom poluvremenu, a napadač Fulama prvi stigao do lopte i glavom je poslao u mrežu. Ovim pogotkom Mitrović je postao najbolji strelac u istoriji Srbije (39), pošto je pretekao Stjepana Bobeka.

46. minut - Umesto Lazovića u igri je Maksimović, a umesto Vlahovića u igri je Radonjić

PRVO POLUVREME: Srbija - Portugal 0-2

45+1. MINUT - Kraj prvog poluvremena!

44. MINUT - Prvi pokušaj Kristijana Ronalda na utakmici. Šutirao je iz slobodnog udarca iz izgledne pozicije. Loše je to uradio igrač Juventusa, što je dobro po "orlove".

Foto: Tanjug AP/Darko Vojinović

36. MINUT - Žota duplirao vođstvo Portugala! Opet glavom postiže pogodak fudbaler Liverpula. Sjajno centrirao Sedrik Soareš, a Žota se samo poklonio - Dmitrović je bio nemoćan.

35. MINUT - Natrčao je Lazović na odbijenu loptu, šutirao slabijom levom nogom iz prve, ipak daleko od gola Lopesa.

31. MINUT - Sve žešći napadi naše selekcije. Kostić je ostavio povratnu Vlahoviću, ovaj je tukao sa 11 metara, ali nije zapratio loptu onako kako je želeo.

26. MINUT - Jedan od najopasnijih napada Srbije na utakmici. Kostić je centrirao loptu sa leve strane iz izgledne pozicije. Vlahović je bio u petercu rivala, šutirao glavom, no tom prilikom je napravio faul u napadu.

24. MINUT - Nije lako Piksiju pored klupe. Daje savete, ali se ujedno i nervira jer rezultat nije aktivan.

18. MINUT - Nema mnogo uzbuđenja nakon vođstva Portugalca, uglavnom se igra na sredini terena. Izabranici Dragana Stojkovića još uvek ne uspevaju ozbiljnije da zaprete Antoniju Lopezu.

Foto: Tanjug AP/Darko Vojinović

11. MINUT - Portugal vodi!

8. MINUT - Prva dobra prilika na utakmici. Ronaldo je šutirao iz izgledne pozicije, ali na sreću Srbije lopta je otišla preko gola.

7. MINUT - Odličan napad "orlova". Lazović je probio po desnoj strani, uposlio je na suptronoj Kostića, ali je Soareš izblokirao udarac igrača Ajntrahta.

5. MINUT - Srvija je hrabro ušla u meč, za sada Portugalci nijednom nisu ozbiljnije napali.

1. MINUT - Počela je utakmca na stadionu "Rajko Mitić!"

#Portugal

#Srbija

#fudbal