AKTUELNO

Novi kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić govorio je sajt FIFA pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru naredne godine, koji će "orlovi" započeti sa novim selektorom Draganom Stojkovićem.

Fudbaleri Srbije se okupljaju za četiri dana u Staroj Pazovi, a Tadić je svestan da će novom timu "orlova" biti potrebno najbolje izdanje da izbore vizu za drugi uzastopni Mundijal.

"Tesna je grupa, a samo jedna reprezentacija će se automatski kvalifikovati za Svetsko prvenstvo. Portugal ima sjajan tim i biće nam najteži protivnik. Nedavno smo igrali protiv Irske i znamo da su i oni solidna ekipa. Luksemburg i Azerbejdžan takođe imaju određeni kvalitet, pa ćemo morati da damo sve od sebe i budemo u svom najboljem izdanju da bismo postigli svoj cilj u kvalifikacijama", rekao je Tadić za zvanični sajt FIFA.

Sa pomešanim osećanjima se seća prethodnog Mundijala smatrajući da su "orlovi" mogli do mnogo boljeg rezultata u Rusiji.

"Bio nam je san da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Bili smo toliko srećni kada smo uspeli, jer je to bilo veliko dostignuće za Srbiju, nešto što je država čekala osam godina. I bili smo pomalo razočarani kada nismo prošli u sledeću rundu. Znali smo da smo u jakoj grupi, ali mislim da smo mogli i bolje", rekao je kapiten Ajaksa.

Otkrio je da mu je heroj iz detinjstva bio aktuelni trener Real Madrida Zinedin Zidan.

"Svetsko prvenstvo je nešto o čemu sam sanjao još kao dečak, kao i većini igrača, pretpostavljam. Kad sam kao dete gledao mečeve, zamišljao sam kako ću jednog dana i ja igrati na Mondijalu. Moj heroj kao fudbaler bio je Zinedin Zidan, voleo sam da ga gledam. Brazilac Ronaldo je takođe bio fenomenalan igrač i uticao je i na mene, kao i Ronaldinjo. To su trojica igrača, koji su mi se najviše sviđali kao fudbaleri", rekao je novi kapiten Srbije.

Kapiten Ajaksa istakao je i da je ponosan na vreme provedeno u Engleskoj, dok je bio u Sautemptonu. Tada je bio među najboljim asistentima u ligi, ali su “kopljanici” pre tri godine bili jedina ekipa u koju je hteo da ide iz Sautemptona.

“Ajaks je veliki klub, uvek misle velike stvari i streme ka vrhu. To nije samo o fudbalu, obraćaju pažnju na detalje. Hoće da budu najbolji i pobede svakog. Savršen klub za mene. Inspirisali su me od kada sam bio mali.. To je mesto gde je nastao ‘totalni fudbal’ sa Rinusom Mihelsom i Johanom Krojfom, koji je Krojf odneo u Barselonu”, rekao je Tadić.

#Dušan Tadić