AKTUELNO

Juče je preminuo Đorđe Balašević, legendarni kantautor koji je iza sebe ostavio mnoštvo velikih hitova.

Malo je poznato da je Balašević jednu od pesama posvetio svom velikom prijatelju Slobodanu Pavkoviću, bivšem fudbaleru.

Čuveni Bobe Pavković je bio talentovani muzičar i Balaševićev drugar iz detinjstva, ali je ipak život posvetio sportu i bio prvotimac Vojvodine i Partizana.

Đorđu Balaševiću je bilo drago zbog prijatelja iz detinjstva, pa je baš tako i rekao u pesmi "Drago mi je zbog mog starog" koju mu je posvetio.

Pavković i Balašević su nastupali u čuvenoj grupi "Rani Mraz" koju je fudbaler napustio zbog sportske karijere.

Od sedme godine je Slobodan Bobe Pavković svirao harmoniku, a od 13. i gitaru, da bi prvu platu u FK Vojvodina upravo potrošio na taj instrument.

Četiri godine kasnije je prešao u Partizan i nastupao pet sezona, potom je igrao za Galeniku, današnji Zemun, dok se oprobao i u inostranstvu - u Švedskoj.

I Đorđe Balašević je veoma voleo fudbal i želeo da se bavi tim sportom, ali je prema njegovom priznanju falilo talenta.

- Kad pružim dobar meč, on vodi glavnu reč i pita: "Da l’ je selektor slep?". Drago mi je zbog mog starog, on sada ima moć da pred svima podigne glas. U ime sporta ja sam glavi rekao zbogom, pa sam slavu stekao nogom. Takva smo sorta, brdo love kvari nas lako i onda đonom startuje svako. I nema "Driblaj!" i nema "Dodaj!" već samo ima "Dobro se prodaj", napisao je Balašević u pesmi "Drago mi je zbog mog starog" i opisao mentalitet koji je uočljiv i u današnjem fudbalu.

#Slobodan Pavković

#Đorđe Balašević