AKTUELNO

Iako je od "Adrija tura" prošlo više od šest meseci, strani mediji ne prestaju da ističu negativnu stranu tog turnira.

Umesto spektakla na celom Balkanu, dobili smo odličan egzibicioni turnir u Beogradu, a zatim i prerano završeno izdanje turnira u Zadru – zbog pozitivnih na koronu.

Ipak, deluje da je Novakov turnir ostavio veće posledice na svetski tenis nego što to deluje iz oka posmatrača. Ili, barem, mediji tako misle.

Portal "Tajms" navodi i da australijsku vladu nije bilo lako nagovoriti da dopusti održavanje Otvorenog prvenstva te zemlje, a da je problem napravio upravo pomenuti Adrija tur.

Foto: Tanjug AP/Frank Augstein

Tokom održavanja Adrija tura, igrači su viđeni kako se provode u noćnim izlascima i restoranima, te tokom dana slikaju sa decom i ponašaju najnormalnije.

To se nije dopalo vladi zemlje koja je u državi Viktoriji uspela da sprovede striktni tromesečni karantin, posle kojeg je doživela 61 dan bez zaraženih osoba i postojala je šansa da turnir zapravo i ne bude održan.

Pravila su jasna: Ko napusti karantin bez dozvole biće kažnjen sa 19.000 dolara i potencijalno krivično gonjen.

Takođe, moguće kazne su diskvalifikacija, gubitak nagradnog fonda, produženi karantin, hapšenje, pa čak i deportacija zbog kojeg bi ulazak u Australiju tokom narednih nekoliko godina bio doveden u pitanje.

#Novak Đoković