AKTUELNO

Fudbaleri Liverpula nisu pobedili ni na trećoj utakmici u nizu. Posle remija sa VBA i Njukasom, izgubili su od Sautemptona u gostima - 1:0 (1:0).

Već u drugom minutu Sveci su poveli i šokirali goste. Izgrešila je improvizovana odbrana Liverpula nakon što je Vord-Praus izveo slobodan udarac i Deniju Ingsu nije bilo teško da matira Alisona. Imao je Sautempton dobru priliku i u 41. minutu. Nejtan Tela je dobro uneo loptu u kazneni prostor i šutirao malo pored gola.

Zanimljivo je bilo i u samom finišu prvog poluvremena, prvo smo videli u prilici Ingsa, a zatim i Mohameda Salaha na drugoj strani, ali promene rezultata nije bilo pre odlaska na odmor.Treba pomenuti i jednu spornu situaciju iz 50. minuta i igranje rukom u kaznenom prostoru Džek Stivens igrao rukom, ali sudija Mariner nije proveravao VAR.

Foto: Tanjug AP/Clive Brunskill

Našao se u prilici Mane u nadoknadi vremena nakon kornera, ali i ovaj pokušaj je ostao bez realizacije. Liverpul je vezao tri meča bez pobede i doživeo drugi poraz u sezoni, ali ostaje na prvom mestu sa 33 boda koliko ima i Mančester junajted koji ima meč manje. U narednom kolu upravo Junajted dolazi na Enfild. Sautempton je sada šesti sa 29 bodova.

Menadžer Sautemptona Ralf Hazenhitl vratio se na klupu nakon porodišnih problema koje je imao i kraj meča dočekao je na kolenima i u suzama. Prvi put je pobedio Jirgena Klopa.