AKTUELNO

Razmontirao je Juventus Udineze (4:1), ali zvezda večeri po ko zna koji put bio je sjajni Kristijano Ronaldo, koji je postigao dva pogotka i pretekao slavnog postigavši više golova od njega Pelea! Do potpune dominacije nedostaje mu samo još jedan gol.

Kristijano Ronaldo postigao je u nedelju dva gola i stavio u drugi plan ubedljivu pobedu Juventusa protiv Udinezea - 4:1.

Činjenica je da Juve daleko od vrha, ali ono što je najvažnije za obožavatelje Ronalda, a pre svega njega samog je da je CR7 ispunio još jedan veliki cilj - postigao je više golova u karijeri od nekrunisanog kralja fudbala Pelea!

Foto: Tanjug AP/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Trenutni skor je ovakav: Ronaldo 758 (1035 utakmica): Pele 757 (815 utakmica). U pitanju su sve zvanične utakmice odigrane u seniorskoj konkurenciji, dakle klub i reprezentacija.

Ispred izvanrednog sada ostaje samo još jedan čovek. U pitanju je Jozef Pepi Bican (1913-2001), austrijsko-češki napadač kojii u karijeri ima samo gol više od Portugalca (zabeležen, odnosno unesen u podatke statističara).

Kada su u pitanju aktivni igrači, prvi pratilac Ronalda je Lionel Mesi sa 714 golova. Ispred Barseloninog asa je Romario (743), a iza Ferenc Puškaš (706).

#Kristijano Ronaldo | Christiano Ronaldo