AKTUELNO

Fudbalska reprezentacija Srbije nema selektora posle smene Ljubiše Tumbakovića.

Trenutno su najozbiljniji kandidati za selektora Srbije Vladan Milojević i Dragan Stojković Piksi, ali je pitanje da li će orlovi dobili selektora do kraja 2020. godine.

Rivali Srbiji u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo biće Portugal, Katar, Irska, Luksemburg i Azerbejdžan, a zanimljivo je da Tumbaković nije dobio priliku ni da prokomentariše rivale. To se nije dopalo srpskom treneru Marku Nikoliću koji je u intervjuu za "Sport Klub" kazao da to nije bio lep potez.

- Imali smo žreb, ali ne i izjavu selektora. Jednog selektora smo smenili kada je odveo reprezentaciju na Svetsko prvenstvo. Mislim na Slavoljuba Muslina, legendu Crvene zvezde. Drugog, koji je bio legenda Partizana Ljubišu Tumbakovića smo doveli na nivo da ne znamo ko je selektor i da nemamo njegov komentar posle žreba - kazao je trener Lokomotive.

StarsportphotoLJubiša Tumbaković, bivši selektor Srbije
- Šta mi očekujemo na tom takmičenju, kakav žreb? Mene to ne zanima u ovom trenutku uopšte. Dokle god budu tako postavljene stvari mi ćemo se stalno hvatati za ‘ta je utakmica život i smrt ili sledeća utakmica je život ili smrt’. Tako se sistem ne pravi.

- Nema poštovanja za bivše i sadašnje trenere, za bivše i sadašnje igrače i nema tog reda. Žreb je i nemamo izjavu selektora. Ne znamo da li je Ljubiša Tumbaković selektor. Normalno je da se selektor menja i da se promeni, svi to moramo da prihvatimo, ali nije zaslužio da se tako tretira. Promenite ga ako ga menjate, ali neko mora da iskomentariše žreb. Mi imamo žreb, a nemamo selektora - ponovio je Nikolić.

Mladi stručnjak je kazao da mu je eliminacija od Škotske "pala teško kao i svakome ko navija za reprezentaciju Srbije", ali da je bio apsolutno siguran da će Srbija proći Norvešku, kada gotovo niko nije verovao u to.

- Pre prve utakmice sam zaradio bar 15 ručkova zato što me je strašno nerviralo to što sa kim god sam seo svi su tako bili negativni prema toj utakmici, kao da igramo sa vanzemaljcima. Ja sam svakome rekao ‘super, daj ručak na Norvešku’ jer sam bio ubeđen da ćemo ih proći. A onda se stvorila jedna suprotna atmosfera. Kada smo odigrali jednu strašnu utakmicu protiv Norveške, onda se stvorila atmosfera da su Škoti ono što nisu, da su slaba ekipa.

#Marko Nikolić

#Selektor