AKTUELNO

Dijego Armando Maradona preminuo je 25. novembra, ali ni skoro mesec dana kasnije sapunica oko njegovih naslednika se ne završava.

Tokom nedelje u Argentini pojavila se informacija da Magali Alehandre Gil želi da se utvrdi njen identitet, odnosno da li je Dijego Armando Maradona njen otac. 

- Suočena sa smrću gospodina Maradone 25. novembra 2020. godine, činjenicom koja je javno poznata i koja u ovom slučaju ne zahteva njegovu akreditaciju, gospođa Gil zahteva da se studija histokompatibilnosti izvrši unapred kao dokaz i da u tu svrhu postupajuće tužilaštvo dostavlja uzorak DNK dobijen od osobe protiv koje se tuži - navodi se iz suda.

Pored toga eventualna naslednica Dijega Maradone traži da se gorblje na kojem je sahranjen "El Pibe" čuva iz predostrožnosti.

Foto: Tanjug AP/Bikas Das

- Traži da se iz mera predostrožnosti čuva groblje Jardin Bella Vista, okrug San Miguel, provincija Buenos Ajres, i da se obavesti o zabrani inoviranja na posmrtnim ostacima gospodina Diega Armanda Maradone, tako da njegovi naslednici i / ili neposredni srodnici i / ili treća lica nemaju ostatke trupla i telo je sačuvano, čime se izbegava njegovo kremiranje.

Megali Gil je rođena decembra 1995. godine, ali je data na usvajanje. Pre dve godine saznala je da bi Dijego Maradona mogao da bude njen biološki otac, a sve je saznala nakon upoznavanja sa njenom majkom. Gil je odmah kontaktirala advokata Marcela Izkuierda, a on je izveo slučaj pred sud. Dijegov advokat, Matijas Morlu bio je uveren da je Maradona otvoren za sve analize kako bi se dokazalo da li je 25-godišnja devojka njegova ćerka.

U slučaju da DNK potvrdi da je Gil zaista Maradonina ćerka, ona bi postala šesti naslednik "El Pibea" zajedno sa Dalmom, Đaninom, Dijegom JR, Janom i Dijegom Fernandom!

#Dijego Maradona

#kremacija

#ćerka