AKTUELNO

Srpski fudbal je doživeo veliki udarac jer je iznenada preminuo trener FK TSC Zoltan Sabo, a sada su postali poznati novi detalji.

Sabo se u poslednje vreme osećao loše. Teže je disao nego obično, ali nije odustajao od svoje velike ljubavi - fudbala.

Uostalom, nedavno je baš protiv Partizana i vodio ekipu TSC-a, da bi njen naredni meč bio otkazan zbog većeg broja ljudi u klubu inficiranih koronavirusom.

Prve informacije od juče govorile su o srčanom udaru, dok sada "Informer" donosi nove detalje.

Foto: Beta/Branislav Božić

Pomenuti list piše da je u Sabo preminuo od posledica plućne embolije (začepljenje jedne ili više grana plućne arterije trombom/trombima koji potiču iz venskog sistema), a lekari u Institutu u Sremskoj Kamenici nisu uspeli da ga spasu.

"Znamo da je imao problema sa plućama i, prema svemu sudeći, uzrok smrti je plućna embolija. Sigurni smo da nije bio pozitivan na koronu. Igrači i stručni štab su se testirali jednom nedeljno i nikada nije dobio pozitivan test. Poslednji put se testirao pred utakmicu s Radnikom prošlog petka", naveo je izvor lista "Informer".

Meč koji je TSC trebalo da igra ove srede protiv Inđije odložen je za dan kasnije, dok su iz kluba potvrdili da je Zoltan Sabo bio blizu prelaska u Honved.

#FK TSC

#Smrt

#zoltan sabo