AKTUELNO

Fudbaleri Libereca i Crvene zvezde odigrali su večeras bez golova 0:0 u poslednjem kolu Grupe L Lige Evrope.

Zvezda je imala nekoliko dobrih šansu, a najbolju je u finišu prvog poluvremena propustio El Fardu Ben, kada je pogodio stativu.

U drugom meču grupe Hofenhajm je savladao Gent sa 4:1. Hofenhajm sa 16 i Crvena zvezda sa 11 bodova idu dalje, dok Liberec sa sedam i Gent bez bodova završavaju takmičenje. 

Žreb za šesnaestinu finala održaće se u ponedeljak, 14. decembra, a utakmice su na programu 18. i 25. februara naredne godine.

TOK MEČA: 

DRUGO POLUVREME:

90. minut - Utakmica je produžena za četiri minuta. 

81. minut - Radovan Pankov i Strahinja Eraković menjaju Miloša Degeneka i El Fardua Bena.

78. minut - Šutirao je Nikolić, ali ponovo ni blizu gola.

77. minut - Hromada šutira, ali neprecizno. U međuvremenu Gajić zbog prigovora dobija žuti karton.

74. minut - Odličan šut Sadileka iz slobodnog udarca, ali se Borjan isprečio.

73. minut - Žuti karton za Gobeljića.

71. minut - Marko Gobeljić i Ričmond Boaći menjaju Milana Rodića i Mirka Ivanića.

69. minut - Posle povratne lopte Falćinelija probao je Veljko Nikolić iz okreta, ali lopta ide daleko preko gola domaćih. 

61. minut - Pet minuta obostrano borbene igre na sredini terena, ali bez novih opasnosti po golmane. Zvezda i dalje ima veći posed lopte.

Foto: Tanjug/Darko Vojinović

53. minut - Prva izmena u drugom poluvremrenu. Veljko Nikolić je ušao u igru umesto Kange.

49. minut - Postigao je pogodak Falćineli, ali sudija je poništio gol jer je Italijan igrao rukom. Arbitar je Falćineliju dao žuti karton zbog ovog poteza. 

48. minut - Odlična prilika za Ivanića. Dodao mu je Rodić loptu sa leve strane, probao je Ivanić levom nogom sa leve strane iskosa, ali se dobro postavio golman domaćih koji je loptu izbacio u korner. 

46. minut - Počelo je prvo poluvreme.

PRVO POLUVREME:

45. minut - Prvi deo igre završen je bez golova.

41. minut - Posle centaršuta Ivanića, loptu je na grupi primio Ben, oslobodio se protivnika i opalio iz poluvoleja, ali stativa je spasila gol domaćih. Najbolja šansa na meču!

40. minut - Probao je Mara iz prekida sa nekih 20 metara kroz živi zid, ali Milan Borjan je sjajno reagovao i loptu izbacio u korner. 

36. minut - Trenutno je Moskera najaktivniji na terenu. Slovan je preuzeo inicijativu, a opasni igrač domaćih šutira s desne strane. Iznova snažno i - iznova neprecizno.

Foto: Tanjug/Darko Vojinović

27. minut - Žuti karton za Miloša Degeneka.

25. minut - Najbolja prilika na meču za domaće. Probao je Džon Moskera levom nogom posle kontranapada, ali lopta ide daleko preko prečke gola Borjana. 

21. minut - Zvezda je preuzela inicijativu, ali bez prave prilike i konkretnog šuta na oba gola. 

15. minut - Odlična kontra crveno-belih! Imali su slobodnjak domaći, baš kao i Zvezda u prethodnoj akciji, a posle dobre intervencije Milunovića glavom, umalo da gosti izvedu mat u tri poteza: Njegoš Petrović je izvrsno "povukao" kontru, vratio s leve strane loptu u sredinu ka Kangi koji ga je odmah proigrao na krilu, a centaršut u sredinu za Bena - u poslednji čas je izbio štoper Slovana Jugas.

12. minut - Prvi centaršut Zvezde iz slobodnog udarca, Ben je probao da proigra saigrače s levog krila, no previsoko je uputio loptu i ta šansa je propala.

10. minut - Probao je Mirko Ivanić iz poluvoleja sa ivice šesnaesterca, ali je pogodio jednog fudbalera Libereca i lopta je otišla u aut.

5. minut - Pripretili su Beran i Pešek u polu-kontri domaćih, ali je Sanogo otklonio opasnost u srcu Zvezdinog kaznenog prostora.

1. minut - Utakmica je počela. 

Foto: Tanjug/Darko Vojinović

SASTAVI:

Slovan: Knobloh, Koščelnik, Jugas, Kačaraba, Mikula, Sadilek, Mara, Pešek, Beran, Moskera, Jusuf Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Milunović, Pankov, Degenek, Sanogo, Petrović, Kanga, Ben, Ivanić, Falćineli

20:15 - Pravdu na ovom susretu deliće Finci - glavni sudija je Matijas Gestranijus, uz aut-linije špartaće njegovi zemljaci Jan-Peter Aravirta i Miko Alakkare, a četvrti sudija je Anti Munuka.

20:00 - Crveno-beli su obezbedili evropsko proleće, ali igraju i za prestiž, i za veliki novac: remi donosi 190.000 evra, pobeda čak 570 hiljada, pa iako prvak Srbije ne može na višu poziciju od svoje trenutne, druge, i te kako ima za šta da se bori. 

#Crvena Zvezda

#Liga evrope

#Slovan Liberec

#Češka