AKTUELNO

Crvena furija u istoj grupi za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. sa južnom srpskom pokrajinom.

Žrebom u Cirihu u ponedeljak određene su kvalifikacione grupe za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022, ali i napravljen potencijlno veliki problem, jer Španija neće dozvoliti svojim reprezentativcima da igraju utakmicu proti samoproglašenog Kosova jer Španija tu državu ne priznaje, navode nemački mediji.

Tokom žrebanja koje je Srbiju smestilo u A grupu, u tu grupu je takođe žrebano i Kosovo, ali zbog ranije odluke UEFA da Srbija i Kosovo ne mogu u istu grupu, južna srpska pokrajina je smeštene u narednu slobodnu grupu, a u toj grupi B osim Kosova su još Španija, Švedska, Grčka i Gruzija. To je napravilo još veći problem pošto osim Španije, iz te grupe Kosovo kao državu na priznaju ni Grčka ni Gruzija, već samo Švedska. Na sve to, pojavila se informaciaj u Nemačkoj da Španci neće ni izaći na teren protiv Kosova.

- Za razliku od grčkih i gruzijskih vlasti, španska Vlada zapravo ne dozvoljava svojoj reprezentaciji da se takmiči protiv Kosova. Ova zabrana je na snazi jer postoje brojne paralele sa onim što se u Španiji dešava sa zahtevima za nezavisnost Katalonije, a Španija već dugo stoji na strani Srbije, koja je svojevremeno i ratovala zbog istih tendencija na Kosovu - piše nemački ''Sport1.de'''.

Ostaje da se sačeka do marta naredne godine kada počinju kvalifikacije kako bi se videlo da li će činjenica da zvanični Madrid podržava Srbiju po pitanju Kosova dovesti do toga da Crvena furija zaista ne odigra mečeve protiv Kosova, kao i kakvu bi eventualnu kaznu UEFA to moglpo da povuče.

#Kosovo

#Španija