AKTUELNO

Legendarni Dijego Armando Maradona preminuo je u sredu, njegova smrt je misterija i iz dana u dan se pojavljuju novi jezivi detalji o njegovog smrti.

Argentinsko tužilaštvo pokrenulo je istragu kojom želi da ispita detalje smrti slavnog fudbalera. Na najvećem udaru su doktor Leopold Luke, te medicinska sestra koja je lagala da je proverila Maradonino stanje neposredno pre smrti.

Istraga je pokrenuta nakon što su Maradonine ćerke dovele u pitanje lekove koji su prepisani njihovom ocu, a Maradonin advokat je zatražio da se hitno ispita da li su doktori uradili sve što su mogli.

Maradona poslednje dane nije proveo u svojoj kući, to je otkrio Rodolfo Bake, advokat medicinske sestre Dahiane Madrid koja je vodila računa o fudbaleru.

- Nije imao svoju kuću u koju bi mogao da ode nakon izlaska iz bolnice. Tamo gde su ga odveli, nije bilo dobro. U bilo kojoj drugoj kući Dijego bi danas bio živ. Lekari nisu zvali nikog kad mu je otkucaj srca porastao. Odgovorni si Luke i psihijatar. Oni su ga puštali da uzima tablete - rekao je advokat.

Nove mučne informacije o poslednjim danima velikog Maradone otkrila je italijanska "Republika".

- Nadzor je ovde ključna reč jer se čini da su sestre koje su mu dodeljene učinile premalo da bi pomogle Maradoni. U kući nije imao ni pristojan toalet - prenosi italijanska "Republika".

Isti list piše da je Maradoni srce radilo na samo 38 posto kapaciteta te da mu se povećalo za dva puta i da njegov visok krvni pritisak nije mogao da se kontroliše samo lekovima.

- Da ste videli gde je Dijego umro i vi biste umrli - izjavila je Maradonina bivša supruga Klaudija Viljafane, a to je potvrdio i Oskar Ružeri, njegov saigrač iz reprezentacije i veliki prijatelj.

#Dijego Maradona