AKTUELNO

Srpski fudbalski stručnjak Siniša Mihajlović u intervjuu za italijanski "Skaj" otvoreno je govorio o borbi sa bolešću, ratu u bivšoj Jugoslaviji i svojoj velikoj ljubavi prema Crvenoj zvezdi.

Trener Bolonje je sredinom 2019. godine saznao da boluje od akutne leukemije. Posle šestomesečne borbe, tri hospitalizacije, hemoterapija i transplantacije koštane srži slavni Srbin je herojski pobedio opaku bolest i trudi se da maksimalno uživa u životu posle svega kroz šta je prošao.

"Život je fantastična stvar, pogotovo kada prolazite kroz nešto kroz šta sam ja prolazio. Onda uživate u svakom momentu, u svakom detalju. Praktično sam rođen dva puta. Prvo u februaru 1969. godine, a onda 50 godina kasnije. Videti jakog čovjeka da plače je posebna stvar, sa bolešću sam naučio da iznosim svoje emocije, naučio sam da plačem i nije me sramota toga. Nikoga ne bi trebalo sramota da bude. Pre toga, sve sam držao u sebi, onda sam shvatio da je plakanje dobra stvar, kao i pokazivanje ljubavi prema ljudima", kaže Mihajlović.

Foto: Tanjug AP/Giorgio Benvenuti/ansa via AP

Siniša ne krije da su mu crne misli često prolazile kroz glavu.

"Sanjati svoju sahranu, nekoliko puta, je veoma čudno. Nikada nisam izgubio nadu, sve sam to povezao sa svojom željom za borbu. Hranio sam svoju hrabrost. Naravno, doktori su imali veliku ulogu u svemu tome jer bez toga bih bio hrabar ali ne bih uspeo", ističe srpski trener.

Naravno, razgovor nije mogao da prođe bez pitanja o ratu u bivšoj Jugoslaviji.

"Voleo bih da se ne sećam ničega iz ratnog doba, a u drugu ruku voleo bih da se sećam svakog detalja do kraja mog života. U ratu nema pobednika i dominantna boja je crvena, boja krvi. Krvi nedužnih ljudi", poručuje Mihajlović.

Zvezda u srcu

Jedna od tema ovog zanimljivog razgovora bila je i Mihajlovićeva ljubav prema Crvenoj zvezdi. "Najbitnije sećanje je svakako osvajanje Lige šampiona sa Zvezdom, mojim omiljenim klubom. Ta pobeda u ne može da se uporedi ni sa jednom drugom", jasan je Siniša.

#Ispovest

#Sahrana

#Siniša Mihajlović