AKTUELNO

Još pre 28 godina nastala je ova zamisao El Pibea.

Kontroverze, droga, alkohol, žene i fudbal su reči kojima se ukratko može opisati Dijego Maradona koji je ujedno bio i ikona svog kontinenta i sveta sporta zbog specifičnog miksa dara i poročnosti kakav se verovatno nikad nije rodio.

Maradona je u sredu preminuo u šezdesetoj godini i iza sebe je ostavio zaveštanje koje nikad neće biti zaboravljeno dok je fudbala, ali je često tokom života radio od danas do sutra.

Foto: Tanjug AP/Massimo Sambucetti

Međutim, uvek je bio svestan i svoje zaostavštine i onoga što je uradio kao osvajač Svetskog prvenstva 1986. godine sa Argentinom.

- Ako umrem, hteo bih da se rodim opet kao fudbaler. I hteo bih opet da budem Dijego Armando Maradona. Ja sam igrač koji je pružio ljudima toliko radosti, to je meni dovoljno jer ja imam dovoljno - rekao je Maradona 1992. godine za argentinske medije.

Vest o njegovoj smrti u sredu snažno je odjeknula, pa su svi fudbalski zaljubljenici naprasno shvatili bez kakvog igrača je svet ostao. Da podsetimo, poslednjih nedelja je imao zdravstvenih problema kakvi su ga pratili godinama unazad.

Foto: Tanjug AP/Eduardo Di Baia, File

Operisao je i hematom u glavi, ostao je živ pre dve nedelje, što je izazvalo oduševljenje navijača koji su u La Plati pružili podršku legendi, čije srce dve nedelje nije izdržalo.

#Dijego Maradona