AKTUELNO

Fudbalska reprezentacija Srbije će u sredu od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" odigrati poslednju utakmicu grupne faze Lige nacija protiv Rusije. Selektor Ljubiša Tumbaković je pred taj meč na konferenciji za medije izneo svoja očekivanja

- Svaki meč je dodatni motiv za svakog od nas, posebno protiv Rusije. Pokušaćemo da ostvarimo dobar rezultat, ali nije samo do nas. Ima i do protivnika. Ruska reprezentacija ima kvalitetne pojedince. Polivalentni su, mogu da iznenade protivnika u svakom smislu - zapoačeo je selektor "orlova".

Novinare je mnogo više zanimalo ko je glavni krivac što Srbija neće na EURO, nego da pričaju o duelu sa Rusima.

- Kada se slegnu utisci, odnosno posle utakmice sa Rusijom, napravićemo detaljnu analizu svega. Tačno ćemo u glavu gađati krivce, ali i izvlačiti pouke za buduće akcije.

Srbija je na ivici ispadanja iz B lige.

- Nikad nije dobro ispasti. Ako je nešto dobro onda su to lakši protivnici u toj ligi - rekao je Tumbaković.

Aleksandar Kolarov i Dušan Tadić su napustili "orlove".

- Stvari su vrlo jasne. Posebno mi smeta medijska ujdurma i spinovanje stvari koje nisu proverene. Poznavajući Kolarova, da je postojala najmanja šansa da igra, to bi i učinio. Tu nemam dilemu. Stavljamo ga u situaciju da mora da se pravda posle 92 utakmica. Apsolutno sam na strani Kolarova. Što se tiče Tadića, osetio je povredio posle utakmice u Mađarskoj, ima problem sa zadnjom ložom i to je razlog.

Za kraj, Tumbaković se osvrnuo i na navodne informacije da Kolarov nije hteo da šutira penal protiv Škota.

- Sjajan je momak, reprezentativac i ličnost. Nije bio u sastavu tog i logično je da ne šutira. A to što smo pomislili da bi nam falio njegov penal možda i nije korektno - poručio je selektor Srbije, uz dodatak da bi i ubuduće zvao Kolarova među "orlove", ali da postoji velika šansa da završi reprezentativnu karijeru.

#Ljubiša Tumbaković