AKTUELNO

Fudbalska reprezentacija Srbije sinoć je na stadionu "Rajko Mitić" igrala najbitniju utakmicu ove godine. Za plasman na Evropsko prvenstvo Orlovi su se sastali sa selekcijom Škotske, a utakmica je završena rezultatom 1:1. Nakon penala pobedu je odnela Škotska.

Raka Đurović, doskorašnji član sudijske komisije FSS, rekao je da je sama igra razočarenje svih nas, ali da je to posledica svega što se dešava u našem fudbalu.

- Poslednja strategija koju smo mi imali je bila za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo kada je na volšeban način smenjen Slavoljub Muslin... Niko zbog toga nije dao nikakvo objašnjenje - rekao je Đurović.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, Srbija ne može da igra sa Holandijom, Italijom, nije jaka kao što je bila u vreme Jugoslavije.

- Pravi je fijasko ne eliminisati Škotsku, pogotovo što se igralo u Beogradu - naveo je Đurović.

Kako kaže, mi tehnički nismo više nadmoćni, a nismo prihvatili novi model igre gde se igra brzo.

Legenda Crvene zvezde i bivši reprezentativac Jugoslavije Stanislav Karasi rekao je da je dao pravac kako treba igrati protiv Škota, jer je protiv njih igrao više puta i da su naši fudbaleri trebali da fizički odgovore na način na koji igraju njihovi protivnici.

- Međutim, reprezentacija nije sastavljena kako treba. Bilo je šokantno da je Gudelj igrao levog beka, što je nezamislivo, jedan igrač koji izgara na sredini, koji je borac, koji može da odgovori zahtevima Škota u fizičkom smislu stoji sa strane - ocenio je Karasi.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovom mišljenju, mnoge stvari nisu funkcionisale.

- U pravu je Tumbaković što je ljut na igrače, ali Tumbaković je postavio te igrače. Mi smo imali preokret neki u pogledu igre u onom momentu kada je počeo da menja i kada je ubacio Mladenovića tamo gde on treba, a Gudelj došao na sredinu - naveo je Karasi.

#Fudbalski Savez Srbije | FSS

#Raka Đurović

#Stanislav Karasi

#Škotska