AKTUELNO

Žreb za osminu finala Kupa Srbije održaće se u utorak od 12 časova.

Dan ranije biće poznat poslednji učesnik druge faze našeg najmasovnijeg takmičenja, jer se 16. novembra na stadionu Rajko Mitić sastaju Crvena zvezda i Zlatibor.

U konkurenciji za učešće u četvrtfinalu ostali su: Partizan, Vojvodina, Radnički, Čukarički, Voždovac, Spartak ŽK, Javor Matis, Radnik, Rad, TSC, Mladost (Lučani), Proleter, Napredak, Metalac i IMT.

Izvesno je da crveno-beli, ukoliko eliminišu Zlatibor, neće ni susret osmine finala odigrati u prvobitnom terminu, jer će 26. novembra gostovati Gentu u četvrtom kolu Lige Evrope. Pitanje je da li će onda tim Dejana Stankovića izlaziti na teren u decembru ili tek u februaru 2021. za kad je zakazan i početak prolećnog dela prvenstva.

Četvrtfinale, polufinale i finale igraće se sledeće godine. Osam najboljih klubova odmeriće snage 10. marta, borbe za finale su 21. aprila, dok je utakmica za trofej 25. maja. Domaćina će odrediti FSS, prethodnih godina dešavalo se da se finalni mečevi igraju van Beograda ukoliko rivali u okršaju za pehar nisu Crvena zvezda i Partizan.

Branilac trofeja u kupu je Vojvodina. Novosađani su prošle sezone u Nišu posle boljeg izvođenja jedanaesteraca savladali crno-bele i drugi put podigli pehar našeg najmasovnijeg takmičenja.

#Kup Srbije