AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde gostovanjem nemačkom Hofenhajmu otvorili su tamičenje u grupnoj fazi Lige Evrope.

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u Nemačkoj od ekipe Hofenhajma sa 2:0 u meču 1. kola grupne faze Lige Evrope.

SASTAVI

ZVEZDA: Borjan - Eraković, Milunović, Degenek - Gajić, Sanogo, Nikolić, Rodić - Katai, Spiridonović - Falćineli.

HOFENHAJM: Bauman - Poš, Vogt, Akpoguma - Rudi, Grilič, Baumgartner, Gaćinović - Sesenjon - Dabur, Belfodil

Utakmicu sudi Alehandro Ernandez iz Španije.

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - Igraće se još pet minuta u Nemačkoj. Zvezda ostala bez snage.

83. MINUT - Bila je solidna šansa, Milunović tukao glavom nakon kornera Bena, malo je i sreća pogledala Baumana koji se nije proslavio intervencijom...

75. MINUT - Sanogo, druga velika šansa! Vezista iz Obale Slonovače je opet bio najviši u skoku, ali je zamalo bio neprecizan. Doduše, bio je povučen sa leđa, ali se sudija nije oglasio.

Foto: Tanjug AP/Uwe Anspach

69. MINUT - Sjajna šansa za Sanoga koji je posle kornera probao glavom na centaršut Kataia, ali lopta ide daleko preko prečke. 

65. MINUT - Crveni karton za Stankovića. Protestvovao je kod glavnog sudije trener Crvene zvezde zbog ovog gola i zaradio isključenje...

64. MINUT - Hofenhajm vodi! Ljutiće se crveno-beli, na sredini terena dogodio se oštar start Akpogume na Velji Nikoliću, međutim arbitar nije ništa pokazao i Nemci su iz te akcije stigli do prednosti. Gajger za Rudija na bok, ovaj lepo u srce šesnaesterca, a tamo se našao Kristof Baumgartner i zakucao pod prečku Milana Borjana - 1:0.

53. MINUT - U drugom poluvremenu crveno-beli u potpunosti pariraju Hofu, ravnopravni su, čak i nešto više napadaju u poslednjih nekoliko minuta...

47. MINUT - Zvezdi poništen gol. Strahinja Eraković je zatresao mrežu domaćina, ali je bio u ofsajdu.

46. MINUT - I odmah dvostruka promena u domaćem sastavu. Nezadovoljan je Sebastijan Henes kako je izgledao njegov vezni red, pa je na tuširanje poslao Mijata Gaćinovića i Florijana Griliča, a na teren poslao Denisa Gajgera i Diadija Samasekua.

Foto: Tanjug AP/Uwe Anspach

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Stativa! Velika greška Sanoga koji je petljao s loptom dok nije mogao da pronađe slobodnog saigrača, stigla je lopta do Dabura koji iskosa pogađa stativu. Odmah je ubrzao ritam Izraelac, ali spasava se Zvezda, kraj poluvremena.

44. MINUT- Prvi karton! Žuti karton za Falćinelija, rukom je udario u lice igrača Hofenhajma.

41. MINUT - Ogroman promašaj Spiridonovića. Sada je Zvezda bila najbliža golu. Nestvarno kako je loše zahvatio loptu Spiridonovića u trenutku kada je imao prazan gol. Sve mu je lepo "spakovao" Rodić.

35. MINUT - Dve šanse za crveno-bele. Velika šansa za Crvenu zvezdu. Rodić je sve perfektno uradio. Presekao loptu, povukao napad i ubacio u srce šesnesterca. Malo je nedostajalo Falčineliju. Minut kasnije, strašan pass Kataijaza Falčinelija. Izbegao je ofsajd zamku Italijan, i pokušao da lobuje golmana Hofa... Otišla je lopta preko gola. Velika šteta.

Foto: Tanjug AP/Uwe Anspach

24. MINUT - Traže domaći penal! Neoprezan je bio Sanogo, odneo je kukom Gaćinovića, ali srećom po Zvezdu sudija iz Španije pokazuje da se igra dalje.

22. MINUT – Šansa za Hofenhajm. Borjan brani. Grešku veznog reda Zvezde pokušao je da iskoristi Baumgartner, a Borjan mu odbranio udarac. Posle toga šutirao je i Seseonjon, ali je lopta otišla u korner

15. MINUT - Mirno u Hofenhejamu. Ima Crvena zvezda problema sa presingom Hofenhajma. Pokušavaju crveno-beli sa preskakanjem igre Bez većih šansi u Nemačkoj za sada. Hofenhajm je izveo prvi korner, ali je intervenisao Milunović. Hof ima više loptu u nogama... Na drugoj strani vrlo je aktivan Spiridonović.

10. MINUT - Opao je tempo igre nakon uvodnih jakih nekoliko minuta. Traje odmeravanje snaga na obe strane.

2. MINUT - Prvi udarac ka golu Crvene zvezde. Krenula je akcija od Sesenjona, Gaćinović je spustio loptu Rudiju. Šut sa 16 metara završio je preko gola.

#Hofenhajm

#KK Crvena zvezda