AKTUELNO

Srpski fudbaler Dušan Tadić rekao je da je nacionalni tim u utakmici protiv Norveške pokazao da može da bude najbolji kad je najteže.

"Jako teška utakmica ali mislim da smo odigrali dosta dobro. Mogli smo da ih još kaznimo u prvom poluvremenu, realno trebalo je da bude dva razlike za nas. Šteta što nismo uspeli da krunišemo dobro igru, ali mislim da smo se borili kao pravi orlovi i da je sve bilo na zavidnom nivou", rekao je Tadić, prenosi FSS.

"Naravno, to može još bolje i treba uvek da težimo ka perfekciji... Jako bitna pobeda, pokazali smo da kad je najteže možemo da budemo najbolji", istakao je Tadić.

Srbija se plasirala u finale baraža za Evropsko prvenstvo, pobedom u četvrtak uveče nad Norveškom u Oslu posle produžetaka rezultatom 2:1.

Fudbaleri Srbije će u finalu baraža igrati protiv Škotske.

"Već se pripremamo za Škotsku, da ih analiziramo, da vidimo kako možemo da ih ugrozimo... Kao što sam uvek govorio - Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo - to moramo. Samo treba da se držimo kao jedan i da igramo kao protiv Norveške i nema problema", rekao je Tadić.

I golman Srbije Predrag Rajkovoć se složio da je utakmica bila jako teška, ali da je njegov tim odigrao jako dobro svih 120 minuta.

"Mislim da smo nezasluženo primili gol pred utakmice, mogli smo da završimo utakmicu u 90 minuta... Nije mi bilo puno teško, igrali smo dobro defanzivno, generalno nisam imao puno posla. Treba da nastavimo da igramo tako čvrsto u odbrani i onda je posle u napadu lakše", rekao je Rajković.

On je naveo da će i Škotska igrati slično kao Norveška.

"Igraće dugim loptama, ali to je daleko, prvo treba da se okrenemo Madjarima i Turcima (u Ligi nacija), pa ćemo u novembru da razmišljamo i pravimo taktiku za Škote", rekao je Rajković.

Filip Djuričić je naveo da je nacionalni tim dobro ušao u utakmicu.

"Odigrali smo bolje nego inače, ne sećam se da smo ovako dobro energetski ušli u utakmicu... Nismo to naplatili nažalost, ali ohrabruje to što smo igrali jako dobro, nismo se predavali i na kraju smo pobedili", rekao je Djuričić.

"Lično, moglo je biti malo lepše da sam dao gol, ali dobro, pristajem da bude ovako svaki put ako ćemo da prodjemo. Nije mi prva situacija, imao sam i protiv Rusije jednu, moram malo više da poradim na tome, više mentalno nego tehnički, malo više smirenosti i biće sve to kako treba", dodao je on.

Djuričić je naveo da nacionalni tim prvo treba da se koncetriše na utakmice protiv Madjarske i Turske, ali je dodao da veruje da će protiv Škotske biti "za nijansu lakše" nego u Oslu.

"Ali, ne smemo nikoga potceniti i moramo da nastavimo ovako jer mislim da smo na pravom putu", rekao je on.

#Dušan Tadić

#Norveška

#Srbija

#Škotska