AKTUELNO

Crvena zvezda će danas od 19 sati protiv Ararata igrati za plasman u grupnu fazu evropskog takmičenja četvrtu godinu zaredom. Posle dve sezone u Ligi šampiona, ljudi iz "Ljutice Bogdana" se nadaju povratku u Ligu Evrope.

Zvezda je zaustavljena u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Omonija je na Kipru bila bolja posle penal serije, a takav ishod poslao je crveno-bele u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ukoliko veruješ u crveno-bele, važno je da znaš da na OVOM LINKU možeš odmah preuzeti 1.000 RSD za sportsko klađenje, što je idealna prilika da podržiš ekipu Dejana Stankovića u najvažnijoj utakmici do sad.

Kao što je poznato, žreb je odlučio da šampion Srbije i treću evropsku utakmicu zaredom igra kao gost.

Takođe, žreb je Zvezdu poslao na klub iz Jerevana, prestonice Jermenije. Ali zbog ratnog stanja u toj državi UEFA je odlučila da utakmica bude odigrana u na Kipru u Nikoziji na stadionu GSP od 19 časova.

Dva kluba su mogla da se sastanu i u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Međutim, Zvezda je u toj rundi deklasirala Europu iz Gibraltara (5:0), dok je Ararat već u prvoj utakmici završio nade o plasmanu u elitni rang evropskog fudbala.

Crveno-beli su u drugoj rundi savladali Tiranu u istoimenom gradu u Albaniji, pre nego što su doživeli pomenuti poraz na Kipru.

Sa druge strane, Ararat je "na mišiće" stigao do pozicije da se bori za grupnu fazu. U drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ekipa iz Jermenije je golovima iz penala u 91. i 94. minutu obezbedila produžetke protiv Fole, da bi u 113. minutu stigla i do pobede.

U trećoj rundi, opet produžeci, ali ovog puta, samo jedan gol je odlučio da Ararat prođe pored slovenačke ekipe Celje.

Konačno, dva kluba će se susreti u plej-ofu, a srpski golman Stefan Čupić, koji od januara 2019. godine brani boje Ararata, priželjkivao je susret proiv šampiona zemlje iz koje dolazi.

Prednost Dejana Stankovića i njegovih igrača, osim u kvalitetu koji ne mora biti faktor odluke, s obzirom na to da se igra samo jedna utakmica, leži u formi na domaćoj sceni.

Nakon devet utakmica u Superligi Srbije, Zvezda ima devet pobeda uz gol razliku 31:3, dok Ararat u domaćem prvenstvu nakon tri meča ima samo dva boda uz isto toliko postignutih golova.

Kada je reč o Zvezdinom sastavu, Stanković neće moći da računa na Sekua Sanoga zbog žutih kartona, ali je pomalo iznenađujuće, ponovo registrovan Mateo Garsija koji tenutno nema baš najbolji status u klubu.

#Ararat

#Crvena Zvezda