AKTUELNO

Svojevremeno je bio sinonim za kvalitetnog napadača. O Peđi Mijatoviću i dalje ima gomila neispričanih priča.

Legendarni napadač potvrdio je u razgovoru za "Slobodnu Dalmaciju" da je bio na pragu potpisivanja ugovora sa Hajdukom, ali da je nakon jednog poziva iz Partizana odlučio da zaduži crno-belu opremu.

Prošle su tri decenije, a Mijatović je otkrio šta je prethodilo njegovoj odluci.

"Jednom nogom sam već bio u Hajduku. Ugovor je bio spreman. Dali su kaparu koju smo mi, moja familija, kasnije, kad smo se predomislili, pošteno vratili. Nećemo o ciframa, ali sve je vraćeno Jerkoviću lično. Mi smo se i kasnije sreli i pričali iznova o svemu, pa koliko god je Jerković bio strašno ljut na mene i mog oca Miodraga što smo promenili odluku, sav novac je pošteno vraćen i odao nam je priznanje zbog toga. Normalno je da smo tako postupili, mada ništa nije bilo potpisano. Jurica Jerković je imao sjajnu ideju da okupi Čileance. Bili su blizu i Davoru Šukeru. Na kraju su hteli i Dejana Savićevića, a kada su videli da ne mogu krenuli su po mene", rekao je Mijatović.

Na pitanje zbog čega se predomislio, odgovorio je:

"Partizan je uvek imao ljude iz redova vojske, dali su nam tu važnu informaciju što se tiče rata. Kao sad se sećam, poručili su kako će „uskoro biti promena u strukturi zemlje, države”. Baš tako. I da znamo šta nam je činiti", otkriva bivši fudbaler i dodaje:

"Politikom se bavio nisam. Svuda želim da stvaram prijatelje. Tako sam 1994. godine došao u Valensiju u hotel, gde je Hrvatska igrala jednu od svojih prvih utakmica, otišao sam da pozdravim prijatelje. To je u Beogradu je to tada odjeknulo maltene kao da sam izdajnik", rekao je Mijatović.

Navijači Hajduka na jednom njegovom gostovanju na "Poljudu" zapalili su zastavu Jugoslavije.

"U tom trenutku smo načas bili šokirani, ali dešavalo se štošta po stadionima u ta doba, navijači Hajduka su poznati kao strastveni i fanatični, mi smo pobjeđivali, oni iznervirani utakmicom ušli u teren", zaključak je Predraga Mijatovića. Popularni "Mijat" nikada nije krio navijačku opredeljenost, odnosno da je u mladosti bio veliki navijač Hajduka.

#Hajduk

#Partizan

#Predrag Mijatović