AKTUELNO

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da ekipu čekaju utakmice koje odredjuju putanju sezone, da su se crveno-beli odmorili i spremili za prvi meč u tom nizu protiv Čukaričkog u Super ligi Srbije.

"To je prva utakmica posle pauze, imali smo vremena da se odmorimo i radimo. Kreće novi ciklus, dosta važnih utakmica koje odredjuju putanju sezone, jer znamo šta nas čeka sutra i 16. septembra. Ekipa je spremna, dobro se odmorila, a meni je najbitnije da su radili dobro poslednjih dana i spremno ćemo dočekati sve izazove koji su pred nama", rekao je Stanković na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Zvezde igraju u petak od 19 časova na Banovom brdu protiv Čukaričkog, prvu utakmicu sedmog kola Super lige Srbije.

Novinare je zanimalo koliko će ta utakmica biti teža nego prehodnih šest, s obzirom da Zvezdu 16. septembra očekuje meč sa Omonijom na Kipru, u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Ta utakmica 16. septembra je utakmica sezone u ovom trenutku, ali ne mogu da pričam o tome jer želim da dobro spremim momke za Čukarički. Povrede i manje pauze su sastavni deo fudubala, na njih ne treba gledati sa dramom nego ih rešiti što brže. I Katai i Ben će biti spremni za Čukarički, ali ja ću odlučiti da li ću ih staviti na teren", naveo je Stanković.

Govoreći o sutrašnjem protivniku, Stanković je rekao da je Čukarički ozbiljna ekipa koja godinama ima svoj stil igre.

"Teški su, znaju šta rade. Napredovali su od prošle godine, iako su izgubili mnogo odlaskom (Slobodana) Tedića. Ali na početku ovog prvenstva su pokazali ozbiljan kvalitet, kako kod kuće, a bolje u gostima. Oni su uvek tu da se nadigravaju. Znamo svoj cilj, uvek poštujem svakog protiv koga igram, ali verujem u moju ekipu i znamo šta treba da radimo", naveo je trener crveno-belih.

Stanković je prošle sezone debitovao na klupi Zvezde upravo protiv Čukaričkog, a novinare je zanimalo šta se od tada promenilo.

"Dosta toga, ja sam neko ko sluša i gleda da brzo uči. Ne mogu da zaboravim te emocije u toj utakmici, ja sam emocijama radim, svaki trening, svaku utakmicu. Dobilo se na iskustvu, dobilo se na pobedama, porazima, raslo se u svakom smislu. Ima uvek treme, ali ne kao tog popodneva", naveo je Stanković.

Upitan o igri svog tima i prethodnom meču sa TSC koji su crveno-beli ubedljivo dobili, Stanković je da ne može svaka utakmica da se dobije velikim rezultatom.

"Nekad težina utakmice i pritisak donesu strah koji se pomalo unese u ekipu, sve je to normalno, nema drame. Mislim da momci dobro rade, dobro igraju. TSC je mogao da postigne dva gola, ali kada neko igra ofanzivno kao mi, uz posed lopte 70 odsto i mnogo šuteva na gol, treba da bude spreman da će se nešto desiti pozadi. Imamo momke koji su iskusni da reše te probleme, verujem u njih i gledaću da igram napadački", dodao je.

Zvezda je danas objavila dolazak napadača Dijega Falčinelija iz Bolonje. Stanković je rekao da ga je klub dugo pratio i da je ovo prvi njegov angažman van Italije.

"Iskusan levonogi napadač. Pričao sam sa Sinišom, da čujem kakav je kao ličnost. Profesionalac, neko ko mnogo radi za ekipu. Neki su ga stavljali po krilima, želi da pomogne, žrtvuje se, mnogo radi. Ja ga vidim kao prvog špica, može dosta da nam donese zbog načina kojim mi igramo. U trenažnom je procesu, poslednju utakmicu odigrao je 14. avgusta, videćemo ga popodne, pričaću sa njim i saradnicima, da što brže vidimo u kakvoj je formi", rekao je Stanković.

Upitan o statusu Tomanea, Stanković je rekao da to nije pitanje za njega i dodao da je Portugalac u trenažnom procesu i da konkuriše za tim.

Novinare je zanimalo i da Stanković prokomentariše rezultate reprezentacije u Ligi nacija. On je rekao da je rodjeni optimista što se tiče Srbije i reprezentacije, da veruje u ovu generaciju igrača i da je treba dobro iskoristiti.

"Ne sumnjam da će to biti kako treba. Jedna je utakmica, pritisak, ali imamo znanje, kvalitet i iskustva da je donesemo kući kako treba", rekao je Stanković.

Govoreći o igranju bez publike, trener Zvezde rekao je da je to hendikep za ceo fudbal, ali pogotovo za njegov klub, "koji ima unikatne navijače koji prave razliku i donose prevagu" i izrazio nadu da će situacija sa korona virusom što pre proći kako bi se publika vratila na stadion.

#Dejan Stanković