AKTUELNO

Poznati albanski komentator Kosta Grilo govorio je o predstojećem meču u Tirani između istoimenog kluba i Crvene zvezde.

Čovek koji je dobio otkaz zbog otvorenih simpatija prema reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu, nikada nije krio da je navijač Crvene zvezde pa će za njega ovaj duel biti poseban.

Kako i sam kaže još uvek se u Tirani priča o podvigu protiv Dinama, ali se polako priprema teren i za dolazak šampiona Srbije.

- O utakmici sada najviše pišu mediji u Skoplju i Prištini - priča Grilo.

- Mislim da će od danas početi o Crvenoj zvezdi da se govori i u Albaniji. Sportski mediji se trenutno još time ne bave. Samo je trener Tirane, Emanuel Egbo, komentarisao oko utakmice, da je Bog uz njih. Dok je predsednik Refik Haljilji obećao 100.000 dolara za tim, ukoliko pobede Dinamo. To je bilo pre utakmice, a siguran sam da će to udvostručiti za eventualnu pobedu protiv Zvezde. Utakmica će biti na stadionu u Tirani.

Grilo kaže da su Albanci većinski navijali za klubove sa prostora bivše SFRJ jer su njihovi timovi bili poprilično slabi i manje atraktivni.

- Mnogi ljudi u Albaniji su pre devedesetih godina bili vatreni navijači klubova nekadašnje SFRJ, kao što su Crvena zvezda, Partizan, Dinamo, Hajduk, Vardar ili Budućnost - ističe Grilo.

- Volim Duleta Savića i zato navijam za Zvezdu. Moja generacija u Albaniji volela je da gleda fudbal, košarku ili odbojku kada su igrali timovi iz bivše Jugoslavije.

#Crvena Zvezda

#Liga šampiona

#Tirana

#kvalifikacije