AKTUELNO

Uoči utakmica nacionalnih reprezentacija širom Evrope za dve nedelje, UEFA je pozvala svoje federacije članice da od vlada traže da fudbalere izuzmu iz karantine posle putovanja.

Svih 55 evropskih reprezentacija trebalo bi da putuje po kontinentu kako bi započeli kvalifikacije u Ligi nacija 3. i 8. septembra, za šta je UEFA rekla da će nastaviti svoju trenutnu politiku da na tribinama ne bude navijača.

"Igrači koji dolaze iz stranih klubova mogu biti izloženi riziku karantinskih mera po povratku u zemlju prebivališta", navela je UEFA.

Danima potom, desetine fudbalera iz inostranstva predviđeno je da igraju početne vikende Premijer lige i španske Primere, navodi AP.

"Asocijacije su ohrabrene da prilaze svojim vladama kako bi tražile izuzeće za igrače i članove tima", saopštilo je evropsko fudbalsko telo posle konferencije sa fudbalskim zvanicnicima iz 55 zemalja članica.

"Činjenica da će igrači ionako biti redovno testirani kao deo sveobuhvatnog UEFA-inog protokola o povratku u igru i trebalo bi obezbediti da takva izuzeća ne predstavljaju nikakav rizik za društvo" saopštva evropska kuća fudbala.

UEFA je jedina od FIFA-inih šest kontinentalnih organa upravljanja koja ne odlaže utakmice reprezentacije početkom septembra.

#Karantin

#UEFA

#koronavirus