AKTUELNO

Fudbaleri Novog Pazara pobedili su danas na svom terenu ekipu Partizana sa 3:2, u utakmici drugog kola Super lige Srbije.

Novi Pazar je poveo u 22. minutu golom Nikole Nedeljkovića sa penala, ali su crno-beli golovima Sejduba Sume u u 59. i Takume Asana u 70. minutu preokrenuli na 2:1. Nemanja Perić je izjednačio u 73. minutu, a konačan rezultat postavio je Nemanja Miletić autogolom u 78. minutu.

Novi Pazar je, posle poraza od Crvene zvezde, upisao prvu pobedu u šampionatu, dok su crno-beli zabeležili prvi poraz.

Partizan je u drugom i četvrtom minutu pretio preko Umara Sadika, a u 10. minutu šut Filipa Stevanovića zaustavio golman Pazaraca Marko Drobnjak.

Foto: Beta/Miroslav Todorović

Drobnjak je u 18. minutu ukrotio slobodan udarac sa 20 metara, koji je izveo Bibras Natho, a dva minuta kasnije povratnik u superligaškog takmičenje imao je veliku šansu, ali je Nemanja Dragutinović iz neposredne blizine tukao preko prečke.

Pazar je poveo u 22. minutu iz jedanaesterca, koji je realizovao Nikola Nedeljković, a prethodno je Saša Zdjelar na nedozvoljen način u svom kaznenom prostoru zaustavio Semira Hadžibulića.

Beogradski crno-beli su do odmora imali još tri opasna napada, ali je Drobnjak u 26. i 39. minutu odbranio šuteve Uroša Vitasa glavom sa peterca i Nemanje Miletića sa oko 20 metara, dok je u poslednjem minutu prvog poluvremena Abdulah Sise nadmudrio Sadika, koji se spremao da šutira sa oko 10 metara.

Drobnjak je u 50. minutu odbranio pokušaj Sadika glavom, u 52. minutu je uz dosta sreće skrenuo u korner šut rezerviste Nikole Čolića, a minut kasnije je lako prihvatio loptu posle slobodnog udarca Slobodana Uroševića sa oko 20 metara.

Foto: Beta/Miroslav Todorović

Uzvratio je domaćin preko Mirze Delimedjca koji je u 56. minutu bio neprecizan sa oko 25 metara, a u narednom minutu je Branislav Tomić propustio zicer za novo vodjstvo Pazara.

Suma je u 59. minutu kaznio lošu reakciju odbrane Pazara i izjednačio na 1:1, da bi gosti u 60. i 61. minutu ponovo stavili Drobnjaka na iskušenja posle pokušaja Sadika i Sume.

Tomić je u 63. minutu propustio situaciju jedan na jedan sa golmanom Partizana, što je sedam minuta kasnije kaznio Asano za prednost crno-belih od 2:1.

Foto: Beta/Miroslav Todorović

Novopazarci su potom u rasponu od pet minuta, u 73. i 78. minutu, dva puta pogodili mrežu rivala, a precizni su bili igrači sa klupe, Nemanja Perić i Ševkija Resić posle čijeg šuta je loptu u sopstvenu mrežu skrenuo Miletić.

Foto: Beta/Miroslav Todorović

Adut Sava Miloševića sa klupe Đorđe Ivanović je sa ivice šesnaesterca pogodio prečku u 80. minutu.

U drugom meču koji je igran u istom terminu, Voždovac je stigao do druge pobede u novoj sezoni pošto je u gostima slavio protiv Indjije sa 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Milos Stojčev u 25. minutu.

#Utakmica

#super liga