AKTUELNO

Nemački stručnjak Ralf Rangnik kombinovaće mesta glavnog trenera i tehničkog direktora u italijanskom fudbalskom klubu Milan.

Prema izvoru, Rangnik je postigao dogovor o ugovoru sa rukovodstvom Milana i počeće da sarađuje sa timom sledeće sezone. U februaru je 62-godišnji stručnjak potpisao preliminarni ugovor sa klubom. Napominje se da će Rangnik kombinovati mesto glavnog trenera sa radom tehničkog direktora. Poslednju poziciju trenutno zauzima Paolo Maldini, čiji ugovor ističe na leto 2022. godine.

Glavni trener Milana trenutno je Stefano Pioli. Na tu funkciju postavljen je u oktobru prošle godine. Milan osam kola pre kraja prvenstva zauzima sedmo mesto na tabeli, osvojivši 46 bodova. Tim se nalazi dva boda iza zone Evropskog kupa.

Rangnik je dva puta vodio Lajpcig (2015-2016, 2018-2019). Od jula 2012. do juna 2019. godine radio je kao sportski direktor kluba. Rangnik je takođe bio glavni trener nemačkog Šalkea, Hofenhajma, Hanovera i Štutgarta. Zajedno sa Šalkeom, osvojio je nemački Kup i osvojio srebrne medalje u državnom prvenstvu.

#Ralf Rangnik

#milan