AKTUELNO

Žal za velikim drugom.

Bivšeg predsednika FSCG i FSS Tomislava Karadžića potresla je vest o smrti selektora, prijatelja i saradnika Ilije Petkovića.

- Bio je selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore, ja sam tada bio predsednik saveza. Upoznao sam ga tada najbolje, iako smo dugo, dugo drugovali. Tužan dan. Otišao je najbolji među nama. Bio je je sjajan u svakom pogledu, kao igrač, trener i selektor. Plenio je svojom dobrotom, čovek za primer. Ostavio je dubok trag u našem fudbalu i iskreno ga mnogo žalim - rekao je Tole Karadžić za Kurir.

Nesrećnim spletom okolnosti Srbija je u roku od nepuna tri meseca izgubila dva selektora koja su odvela naše seleckije na SP 2006 u Nemačkoj i SP 2010 u Južnoj Africi. Nemamo više sa nama ni Radomira Antića.

- Poslednjih dana sam bio u stalnom kontaktu sa profesorom Miljkom Ristićem i Den Tanom. Gotovo na sat vremema smo se po jednom čuli, jer sam od njih mogao da dobijem pravu informaciju o Petkovom stanju. Sinoć se još mislilo da stvari kreću nabolje, međutim, vidite.... Nadali smo se da će pobediti, ali nije uspeo. Eto, od aprila do danas izgubili smo dva trenera, dva selektora, možda najbolja koje je imao srpski fudbal. Žalosno!

#Ilija Petković

#tomislav karadžić