AKTUELNO

Smrt legendarnog fudbalera i trenera Ilije Petkovića duboko je potresla sve u srpskom fudbalu.

Bio je legenda OFK Beograda, izuzetno cenjen u Crvenoj zvezdi i Partizanu, a omiljen u Fudbalskom savezu Srbije, gde je ostavio dubok trag kao selektor, uprkos neuspehu na Mundijalu u Nemačkoj 2006. godine.

"Tužna vest za Srbiju i srpski fudbal, preminuo je Ilija Petković. Legendarni igrač, reprezentativac, zatim trener i selektor, ostavio je neizbrisiv trag u jugoslovenskom i srpskom fudbalu. Smrt ga je zadesila u trenucima kada je bio prvi čovek FS Beograda, predsednik Stručnog odbora FSS, član Izvršnog odbora i Odbora za hitna pitanja FSS", navodi se na sajtu FSS-a.

Foto: E-Stock

Petković je igračku karijeru počeo u kninskom ligašu Dinari. U 19. godini je došao u Beograd gde je postao igrač OFK Beograda za koji je igrao u dva navrata ukupno 16 sezona.U sezoni 1965/66. sa OFK Beogradom je osvajio Kup Jugoslavije.

Za OFK Beograd je odigrao 417 utakmica i postigao 68 golova. Zbog njegove brzine i eksplozivnosti zvalu su ga "Tajfun sa Karaburme".

View this post on Instagram

IN MEMORIAM: Илија Петковић (1945-2020) ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Тужна вест за Србију и српски фудбал. Преминуо је Илија Петковић, велики човек, легендарни играч, репрезентативац, затим тренер и селектор, који је нашем фудбалу дао много и оставио неизбрисив траг. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Фудбалски савез Србије изражава најискреније саучешће породици и пријатељима Илије Петковића. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Петко, почивај у миру. Нека ти је вечна слава. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #IlijaPetkovic | #FSS

A post shared by Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije) on

#Fudbalski Savez Srbije | FSS

#Ilija Petković