AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde postali su šampioni Srbije i tako došli do 31. titule u istoriji kluba. Crveno-beli su do tog dostignuća stigli posle ubedljive pobede protiv ekipe Rada na Banjici sa 5:0

Crvena zvezda je pobedom nad Radom na Banjici 5:0 (3:0) u okviru 27. kola, tri runde pre kraja Superlige i matematički osvojila šampionsku titulu. I to na isti dan kad je pre 29 godina zlatna generacija osvojila Kup šampiona u Bariju.

Pogotke za 31. šampionsku titulu u vrlo dobroj partiji i najubedljivijoj pobedi ovog proleća postigli su Mirko Ivanić u 24. iz penala, Srđan Babić u 30, Aleksa Vukanović u 36. i 82. i Miloš Degenek u 57. minutu.

Utakmica je počela minutom ćutanja u čast preminulih tokom pandemije korona virusa, a Crvena zvezda je na Banjicu stigla sa jasnom namerom da što pre obezbedi tri boda i overi titulu i sve najave vrlo brzo sprovela u delo. 

Crvena zvezda je najubedljivijom pobedom ovog proleća završila posao i nastavila dominaciju trećom uzastopnom titulom. 

Zvezda je ovim trijumfom i zvanično postala šampion Srbije, po 31. put u istoriji kluba pa će već u narednom kolu protiv Radnika i to uz određeni broj navijača moći da ima šampionsko slavlje. Crveno-beli će tako biti prestavnik Srbije u kvalifikacijama za Ligu šampiona i to od drugog kola.

SASTAVI TIMOVA:

RAD: Marković - Dobrijević, Perendija, Tanasijević, Milošević, Busnić, Zogović, Lazarević, Živković, Trifunović, Kaluđerović. ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić - Vukanović, Nikolić, Petrović, Ivanić - Tomane, Ben

#Crvena Zvezda

#rad

'