AKTUELNO

Klubovi engleske fudbalske Premijer lige očekuju da će do kraja nedelje dobiti informaciju o tome kada će se nastaviti takmičenje.

Premijer liga je dobila odobrenje Vlade da klubovi pređu u drugu fazu treninga, koja uključuje kontakt na treninzima u grupi do 12 igrača. Igrači i treneri će o tome moći danas da razgovaraju sa čelnicima lige u odvojenim video pozivima, preneo je danas Skaj.

Klubovi će posle toga, u sredu, glasati da li će preći u narednu fazu treninga, koja bi mogla da počne da se primenjuje pre kraja nedelje. Nekolicina klubova izrazila je zabrinutost o tome šta će se dogoditi ako je neki igrač zaražen korona virusom, kada se ponovo budu održavali treninzi uz puni kontakt.

Foto: Tanjug AP/Rui Vieira

Postoji zabrinutost i oko toga da li će i saigrači zaraženog fudbalera morati da idu u izolaciju do dve nedelje, što će planove klubova i lige dovesti u haos.

Očekuje se da će većina klubova preći na drugu fazu treninga, a krajem nedelje bi mogli da dobiju predloženi raspored utakmica i termin kada bi takmičenje moglo da se nastavi.

Spekulisalo se da to može da bude 19. jun, ali neki premijerligaški klubi žele još jednu nedelju za pripreme, pa bi povratak mogao da bude 26. juna.

Ove nedelje održaće se brojni sastanci u vezi Premijer lige, na kojima će se između ostalog razmatrati i o ispadanju iz lige, bodovanju i dodeli titule, ako takmičenje ne bude nastavljeno.

#Premijer liga

'