AKTUELNO

Srpski trener Marko Nikolić nije ni krenuo da radi sa igračima Lokomotive iz Moskve, a već je nije omiljen među navijačima. Oni koji rusku ekipu, drugoplasiranu na tabeli, bodre sa tribina zameraju čelnicima kluba da su doveli nepoznatog trenera i time stavili veliki pritisak na njegova pleća.

Direktor Lokomotive Ilja Gerkus govorio je o novom treneru za portal "Sport-ekspres" i iskreno rekao da klub ne može da ga zaštiti od pritiska;

- Nikako. Nikolić je svestan da je stavio glavu na železničke šine. Veruje da je posle Mađarske spreman da radi u Rusiji i, štaviše, da vodi drugi tim Premijer lige Rusije, da se bori za mesto u Ligi šampiona, i da igra najjače takmičenje. Ako je spreman, onda ga treba pustiti da to pokaže. Ako ste spremni da se suočite sa Liverpulom, gde postoji šansa da vas razapnu na terenu, onda ste očito spremni za pritisak. Kako da ga zaštitimo? Nikako. Neće mu biti lako.

Marko Nikolić nije sam došao u Moskvu i pokucao na vrata Lokomotive nudeći se da sedne na njihovu klupu. Neko ga je doveo, pa valjda i taj neko mora da ponese malo tereta, iako još niko nema za šta da bude odgovoran. 

- Logično jeste da je odgovornost na sportskom direktoru. On je doneo odluku o novom treneru, preporučio ga je i trebalo bi da deli odgovornost - kaže Gerkus.

#Lokomotiva

#Marko Nikolić

#Trener

'