AKTUELNO

Srpska reprezentativka u fudbalu Viktorija Mišeljić (21) ostala je ovih dana zbog korona virusa "zarobljena" u kampusu Ferla Dikinson Univerziteta u gradu Tinek u američkoj državi Nju Džersi, a u pomoć joj je nenadano, pritekla saigračica iz univerzitetskog tima Amanda Fidžerald.

Amanada i njena porodica zbrinuli su Viktoriju u svom domu u Njujorku i ona će biti njihova gošća sve dok se epidemija ne završi.

Ona je ispričala da joj je bilo teško u kampusu u kojem ima inače tokom školske godine više hiljada studenata, a sada ih je ostalo 30-tak u tri studentska doma.

"Bila sam sama u sobi, a jedva da sam koga vidjala u toku dana. Imali smo obezbedjenu hranu u kafeteriji, ali smo morali da jedemo sami u svojim sobama. Čula sam se sa Amandom i kada sam joj ispričala kako mi je u kampusu, rekla mi je da se pakujem, da dolazi po mene sa roditeljima. Posle sat i po već su bili u kampusu", rekla je Mišeljić.

Mišeljić koja je jedna od najboljih studenata Ferla Dikinson Univerziteta sa prosekom ocena 4,00 (u Srbiji 10,00), agenciji Beta kazala je da je beskrajno zahvalna porodici Fidžerald na pomoći i gostoprimstvu.

"U kampusu sam mogla da ostanem do završetka epidemije, ali su sa univerziteta svim studentima savetovali da što pre odu odatle jer je Tinek jedno od mesta sa najviše obolelih od korona virusa u državi Nju Džersi. Nisam imala gde da odem, zato što u Americi nemam rodjake, a nisam mogla da se vratim kući u Niš, zato što su letovi za Evropu obustavljeni", rekla je Mišeljić.

Mlada srpska fudbalerka kazala je da su u Njujorku, kao i u Srbiji, takodje na snazi brojne mere koje imaju za cilj suzbijanje epidemije, ali da joj je sada mnogo lakše jer živi u porodici, a ne u studenstkom domu.

"Iz kuće izlazimo samo kad baš moramo. Nije nam lako jer smo sportistkinje, navikle na svakodnevne treninge. Srećom u kući je veliki podrum, pa tu vežbamo da bi ostale u kondiciji. Amandina mama kuva i to me podseća na kuhinju moje mame. Amanda, njena majka, otac i sestra trude se da se osećam kao kod svoje kuće", rekla je Mišeljić.

Ona je kazala da priželjkuje da se epidemija što pre završi kako bi se što pra vratila studijama farmacije i fudbalu.

Nada se će već ovog leta moći da uzvrati Amandi gostoprimstvo i da će zajedno doći u Niš i Srbiju.

#Amerika

#Viktorija Mišeljić

'