AKTUELNO

Čuveni fudbaler Sevilje i nekadašnji reprezentativac Srbije, Ivica Dragutinović, poslao je alarmantnu poruku iz Španije i apelovao na naše vlasti da uvedu što radiklanije mere.

Dragutinović već dug živi u ovoj zemlji, najveći i najblistaviji deo karijere proveo je u Andaluziji, pa ga je posebno potresla aktuelna situacija u borbi protiv korona virusa.

Upravo zbog toga što zna kako je teško u Španiji, želi da se u Srbiji sve preduzme kako bi se smanjio broj obolelih.

- Dobar dan, braćo i sestre u Srbiji. Ovaj put želim da se obratim, mislim da je to moja moralna obaveza, kao što znate, već 15 godina živim u Španiji. Ovde je jako specifična situacija, delikatna. Njihov zdravstveni sistem je bukvalno na kolenima, videli ste i sami koji je broj žrtava u poslednjih 48 sati - rekao je Dragutinović u videu.

Video: Privatna arhiva

- Zato imam želju i potrebu da se obratim našoj naciji, naročito starim sugrađanima, da ostanu kod kuće. Mladi, preuzmite socijalnu odgovornost i pokažite socijalnu inteligenciju  u ovom delikatnom momentu za naš narod.  Pre svega, morate da slušate savet naših stručnjaka, jedino tako možemo da izađemo iz ovog velikog problema - istakao je on.

Potom je Dragutinović rekao da bi trebalo najradikalnije mere da se uvedu.

- Želim da apelujem i na našu Vladu, predsednicu Vlade, gospodina Vučića kao predsednika, da što pre uvede mere zabrane kretanja svih građana, jer mislim da je to jedino rešenje. Kao što sada Španci ovde kažu, možda je to jedina vakcina koja je potrebna u ovom određenom momentu. Ja dajem punu podršku predsedniku Srbije, Vlade i našim stručnjacima da uvedu vanredno stanje i zabranu kretanja 00-24. Želim sreću, da budete i zdravi, molim vas, budite jedinstveni u ovom teškom momentu za sve nas - rekao je Dragutinović u videu.

#Ivica Dragutinović

'