AKTUELNO

Švajcarski fudbaler Blerim Džemaili, poreklom Albanac iz Tetova, izjavio je da se konsultovao sa trenerom Bolonje Sinišom Mihajlovićem kada je odlučio da napusti Italiju i karijeru nastavi u Kini.

Džemaili je trenutno u Hong Kongu, gde čeka kinesku vizu, pošto je potpisao ugovor sa Šenženom, kluba iz obližnjeg grada, koga predvodi Italijan Roberto Donadoni.

- Dugo sam pričao sa Mihajlovićem, rekao sam mu da je moj izbor Kina, a on mi je odgovorio da radim ono što osećam. Sigurno je da mi nikada ne bi dao kapitensku traku da nismo imali sjajan odnos. Ipak, morao sam da gledam budućnost- rekao je Džemaili za „Korijere delo Sport“.

On je istakao da nikada neće zaboraviti kako su se igrači borili dok je Mihajlović bio u bolnici, ali je priznao da ne sme da izgovori "Igrali smo Sinišu".

- Ako odgovorim sa “da” onda će mi doći u Hong Kong da me vrati nazad. Siniša nam je uvek govorio da moramo igrati za klub, za dres, za ljude, a ne za njega, čak i ako priznajem da smo imali nervoznu reakciju. Ostali su radili ono što je Siniša posejao ranije, jer je ova Bolonja uvek znala šta treba i kako to treba da radi.

Džemailiju je posebno u sećanju jedan detalj.

- Kada smo ga videli u hotelu dva sata pre utakmice u Veroni, na otvaranju sezone Serije, bili su to izuzetno emotivni trenuci, plakao sam sa saigračima. Samo je jak bio Siniša - poručio je Džemaili.

#Blerim Džemaili

'